Γρεβενά: Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων

Στην Ισλανδία βρίσκεται αντιπροσωπία των Γρεβενών, με επικεφαλείς: τον αντιπεριφερειάρχη, Βαγγέλη Σημανδράκο και το δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, στο πλαίσιο της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων.

Μιλώντας ο κ. Σημανδράκος στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα και ο δήμος Γρεβενών, έχουν ήδη προχωρήσει με το πρόγραμμα αυτό στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και κοινόχρηστων χώρων, ενώ επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της εξοικονόμησης από τις δράσεις αυτές θα γίνουν σύντομα γνωστά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξοικονόμηση αυτή μπορεί να φθάσει και στο 40%, ενώ πρόσθεσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών θα συμμετέχει και ένα αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με το οποίο θα υπάρξει ειδική θερμοπρόσοψη του Διοικητηρίου, από την οποία θα παράγεται ηλιακή ενέργεια.

Αναφερόμενος στη επίσκεψη της αντιπροσωπίας στην Ισλανδία ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος επισήμανε ότι θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό καθεστώς για το θέμα κυρίως και της συνδυαστικής δράσης της εξοικονόμησης ενέργειας με την παραγωγική διαδικασία αγροτών προϊόντων, κάτι που έχει ήδη γίνει στη χώρα αυτή με την αξιοποίηση της Γεωθερμίας.

ert.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Οκτώβριος, 2017, 7:34 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr