Η Αντωνίου πάει στην Βουλή το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην διανομή χωρικών – Ζητά από τον υπουργό να μάθει ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση

 

Κύριε Υπουργέ,

Τεράστιες και άνευ ανάλογου προηγουμένου είναι οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί τη φετινή χρονιά στη διαδικασία υλοτόμησης και διανομής χωρικών ξυλείας στους δικαιούχους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων αυτών υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλος αριθμός δικαιούχων στα πρόθυρα ενός ακόμα μεγάλου και βαρύ χειμώνα να μείνει χωρίς ξύλα για τις ατομικές του ανάγκες. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι θα πρέπει να δοθούν περίπου 13.000 χωρικά στις οικογένειες που τα δικαιούνται για την κάλυψη των αναγκών τους. Σύμφωνα δε με σχετικά δημοσιεύματα οι Δασικοί Συνεταιρισμοί τοποθετήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση (περίπου στις 6 Οκτωβρίου 2017) και ως εκ τούτου είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των δικαιούχων.

Το έργο των Δασικών Συνεταιρισμών δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ήδη στην περιοχή. Οι σχετικές εργασίες των Συνεταιρισμών πραγματοποιούνται με μεγάλη επικινδυνότητα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατυχήματος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα δάση της περιοχής.

Επειδή το πρόβλημα αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία με τους δικαιούχους πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς να ζητούν εύλογα να μάθουν την αιτία των καθυστερήσεων αυτών.

Επειδή μετά τις μεγάλες καλοκαιρινές καθυστερήσεις είναι αδύνατον να καλυφθεί η ζητούμενη ποσότητα χωρικών και μεγάλος αριθμός δικαιούχων κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς ξύλα στα πρόθυρα ενός ακόμη μεγάλου και βαρύ χειμώνα.

Επειδή πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποια λύση για τους κατοίκους της Καστοριάς, οι οποίοι προσπαθούν και αναζητούν τρόπο να ζεσταθούν, τη στιγμή μάλιστα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι στα ύψη και το επίδομα πετσοκομμένο στο μισό από πέρυσι.

Επειδή πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες για το γεγονός ότι αφήνουν εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ξύλα εν μέσω χειμώνα την ίδια ώρα που επιρρίπτουν ευθύνες στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, οι οποίοι ωστόσο ενήργησαν άμεσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Γιατί καθυστέρησε τόσο η φετινή κοπή και διανομή των χωρικών ξυλείας στους δικαιούχους της Π.Ε. Καστοριάς και ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση αυτή;

  1. Πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί η διανομή και όταν αυτή γίνει πόσα χωρικά θα δοθούν στους δικαιούχους;

 

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Σταθάκη

Θέμα: «Τεράστιες καθυστερήσεις στη διαδικασία παραχώρησης ξυλείας για τις ατομικές ανάγκες των δικαιούχων πολιτών της Π. Ε. Καστοριάς»

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Οκτώβριος, 2017, 6:26 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr