Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την 28η Οκτωβρίου 1940, η ελληνική ψυχή για μια ακόμη φορά μίλησε με αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και υπερηφάνεια.

Η Επέτειος του «ΟΧΙ» σηματοδοτεί την αδιάσπαστη ενότητα, την ομοψυχία και την σύμπνοια όλων των Ελλήνων.

Το Έπος του ΄40, που καταγράφηκε ως ένα από λαμπρότερα κεφάλαια της ιστορίας μας, αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα και φωτεινό οδηγό για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι μία μοναδική ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα εκείνης της εποχής. Να αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση, πίστη και ελπίδα για να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει.

Σε αυτή την προσπάθεια, στο έπος που εμείς καλούμαστε να γράψουμε σήμερα, πρέπει να δώσουμε, ο καθένας από τη θέση και με τις δυνατότητές του, δυναμικό παρόν. Ειδικά η νεολαία μας. Η οποία πρέπει να βγει μπροστά και να ανοίξει δρόμους.

Με υπομονή και επιμονή. Με αισιοδοξία και υπερηφάνεια. Με πείσμα και μεθοδικότητα. Για να ξαναδημιουργήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, την Ελλάδα του Αύριο. Το επιβάλλει ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των προγόνων μας. Το επιβάλλει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Οκτώβριος, 2017, 9:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr