Φυσικό αέριο και στη Χαλκίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε 30.10.2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Χαλκίδα, η ημερίδα για την τροφοδοσία της πόλης της Χαλκίδας με φυσικό αέριο. Την ημερίδα διοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων και η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου και στόχο είχε να ενημερωθούν οι φορείς της πόλης και οι κάτοικοι σχετικά με τις διαδικασίες για τη σύνδεση κτιρίων, που βρίσκονται επί του ενεργού δικτύου φυσικού αερίου στη Χαλκίδα.

Παράλληλα, στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου ενημέρωσαν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη γρήγορη σύνδεση, αλλά και τις ευκολίες που μπορεί να παρέχει το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά και για το κέρδος που μπορεί να έχει ο πολίτης στην καθημερινότητα του.

Πριν την ημερίδα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενεργοποίησης του υφιστάμενου δικτύου της πόλης, στον σταθμό τροφοδοσίας στο «Πάρκο του Λαού». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης «με την εξέλιξη αυτή τερματίζεται ένα ακόμη παράδοξο: να υπάρχει στη Χαλκίδα, εδώ και χρόνια, δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, ωστόσο να μην έχουν προχωρήσει οι συνδέσεις και οι καταναλωτές να μην έχουν πρόσβαση στο καύσιμο».

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, ανέφερε ότι «το πρόβλημα εντοπίστηκε έγκαιρα από τον οικείο Δήμο και τα δύο προηγούμενα χρόνια ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, επισημάνθηκε στο συνέδριο της Λαμίας και επιτέλους ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς φυσικού αερίου».

Στη διάρκεια της αναφοράς του, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων υπογράμμισε ότι «σήμερα ξεκινάει από τη Χαλκίδα το πιλοτικό πρόγραμμα και οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση στο υφιστάμενο δίκτυο, μήκους 17 km που διέρχεται από 26 κεντρικούς δρόμους της πόλης». Σημειώνεται ότι από τις αρχές έτους 2018 προβλέπεται η επέκταση του δικτύου σε όλη την πόλη. Η Στερεά Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων Περιφερειών που έχουν συνολικό σχέδιο για την επέκταση των δικτύων.

Ο κ. Παγώνης ανέφερε ακόμη ότι «ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου επεξεργάζονται μνημόνιο συνεργασίας με σημαντικότερα σημεία:

– Τη σύνδεση στο υπάρχον δίκτυο των παρακείμενων σχολικών μονάδων, του δημοτικού κολυμβητηρίου, γυμναστήριων και άλλων δημοτικών κτιρίων, αλλά και ξενοδοχείων και επιχειρήσεων.

– Την εφαρμογή προγραμμάτων χρηματοδότησης από κοινοτικά ή άλλα προγράμματα για την ολοκλήρωση των εσωτερικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να επωφεληθούν οι κάτοικοι από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση του φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και υποδομές που στερούνται της οικονομικής δυνατότητας.

– Την υπόδειξη από το Δήμο Χαλκιδέων στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου των περιοχών  εντός των ορίων του οικείου Δήμου, στις οποίες εντοπίζονται νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται πλησίον ή κάτω του ορίου της φτώχειας, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης των νοικοκυριών αυτών σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

– Την υιοθέτηση και υποβολή κοινών θέσεων για την προώθηση του φυσικού αερίου προς χρήση από τελικούς καταναλωτές, οικιακούς και επαγγελματικούς, λαμβάνοντας υπόψη τον περιβαλλοντικά φιλικό χαρακτήρα και την εξοικονόμηση κόστους που παρέχει έναντι των άλλων συμβατικών καυσίμων».

Πηγή  http://dimotikanea.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Οκτώβριος, 2017, 7:54 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr