Η πρώτη δημόσια παρέμβαση του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗ – Καστοριά….Περί Προτεραιοτήτων

Προσοχή……κυκλοφορεί η ΝΟΔΕ και μπορεί να Απαγορεύσει τέτοια κείμενα.

κ. Τσιφλικιώτη πήρες άδεια από την τοπική;

Η Πόλη και κατ’ επέκταση ο Νομός της Καστοριάς που αντιμετωπίζει πολλά, σοβαρά, χρόνια προβλήματα και ανάγκες, θα πρέπει άμεσα και επιτακτικά επιτέλους να τα επιλύσει και να θέσει τη σειρά και την προτεραιότητα αντιμετώπισης τους, γιατί με αυτόν μονάχα τον τρόπο θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, ώστε σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφία της και την ποιότητα ζωής που προσφέρει, να κρατήσει τον πληθυσμό της, να δώσει την προοπτική επιστροφής όσων την εγκατέλειψαν, να δελεάσει νέους κατοίκους και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη.
Η σύνδεση της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού, της Μεσοποταμίας και ολόκληρου του νομού με το φυσικό αέριο μέσω του αγωγού ΤΑΡ, η Γούνα, η Γεωργία, ο Τουρισμός, η ασφάλεια των συνόρων, οι υπηρεσίες υγείας, η αναβάθμιση των σχολώv τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επίλυση του προβλήματος της Λίμνης, η επέκταση της λειτουργίας και ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου με τη δημιουργία πύργου ελέγχου και τη δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων, η επείγουσα δημιουργία του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, η αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου Μαθιουδάκη με την δημιουργία εκεί της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία εμπλουτίστηκε κατά πολύ και με την δωρεά των 20.000 τόμων του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη ή οποιασδήποτε άλλης πρότασης πολιτισμού και έκφρασης, η δημιουργία Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου, η δημιουργία νέου σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου, η δημιουργία του πολυπόθυτου Κολυμβητηρίου, το Φράγμα του Νεστορίου, είναι μερικά από τα προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν άμεσα γιατί διαφορετικά θα συνεχίζουμε να φθίνουμε και να παρακμάζουμε.

Η πόλη μας και ο νομός μας, έχει όλες τις δυνατότητες και τις προοπτικές να γίνει περιοχή υπόδειγμα, περιοχή άνθισης και ευημερίας, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε και να κινητοποιηθούμε όλοι μας προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί ως Καστοριανοί ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και μας ΠΡΕΠΕΙ μια καλύτερη νέα ημέρα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Νοέμβριος, 2017, 11:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Η πρώτη δημόσια παρέμβαση του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗ – Καστοριά….Περί Προτεραιοτήτων”

 1. Μερικές σκέψεις για το κολυμβητήριο – μια και το αναφέρει ο κ. Τσιφλικιώτης .

  Το κολυμβητήριο ,νομίζουμε, ότι μπορεί να λειτουργήσει στη πόλη μας ,παρά το υψηλό κόστος λειτουργίας του .

  Όλα τα κολυμβητήρια της χώρας ,για ένα μήνα ( Αύγουστο ) ,κλείνουν για συντήρηση · το δικό μας θα κλείνει π,χ τον Φεβρουάριο . γλιτώνουμε ένα μήνα χειμώνα !
  Δεκέμβριο και Γενάρη το κολυμβητήριο θα είναι κλειστό με δική μας επιλογή ,για οικονομία .
  Όμως , κατά πάσα πιθανότητα , το κλειστό αυτό τρίμηνο , η μικρή πισίνα ( εκμαθήσεως ) του κολυμβητηρίου , η οποία έχει όγκο νερών 30 με 40 φορές μικρότερο από τον όγκο της μεγάλης ( κανονικής ) πισίνας , θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά και τα παιδάκια θα μαθαίνουν να επιπλέουν και να εξοικειώνονται με το νερό .

  Το τρίμηνο αυτό κλείσιμο του κολυμβητηρίου ,οπωσδήποτε θα δημιουργίσει πρόβλημα σε 3- 4 πολύ καλούς κολυμβητές , οι οποίοι θα θελήσουν να κάνουν και πρωταθλητισμό . Ε ! αυτοί ,για το διάστημα αυτό, μπορούν να πηγαίνουν στο κολυμβητήριο της Κοζάνης .

  Ένας γείτονάς μου πήγαινε τα παιδιά του δύο φορές την εβδομάδα στο κολυμβητήριο της Κοζάνης , επί 4 χρόνια , και τι χρόνια ;
  Όταν ο δρόμος ήταν δια Βογατσικού – διακλάδωση Γέρμας – Δρυόβουνο – Νεάπολη ,γιατί στο δρόμο Γέρμα – Νεάπολη γίνονταν ……. πασσαλοστήριξη μέχρι να ….αγγίξει το κόστος κατασκευής του στο…. επταπλάσιο του κανονικού ,την….. ένδοξη εκείνη εποχή …
  Σήμερα έχουμε Εγνατία !

  Με αυτές τις εφικτές προϋοποθέσεις ,και με μια κατασκευή η οποία θα προσπαθήσει να εισάγει και βοηθητικές πηγές ενέργειας στο κολυμβητήριο ,νομίζουμε ,ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη μας .
  Αρκεί κανείς να αγαπάει πραγματικά ,όχι μόνο τον αθλητισμό ,αλλά, προ παντός τα μικρά παιδιά – να τα θέλει δελφινάκια – και να τα καμαρώνει σε πισίνες και θάλασσες- ίσως και στη λίμνη μας .

  Σε μερικούς δε δημόσιους άρχοντές μας , οι οποίοι αρέσκονται να φαίνονται διανοούμενοι και επικαλούνται αρχές ,αξίες και …προγόνους , θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε τι λέγαν οι αρχαίοι μας :
  » Ο μη επιστάμενος μήτε νειν μήτε γράμματα ,απαίδευτος εστί και βάρβαρος » . δηλαδή : Αυτός που δεν γνωρίζει κολύμπι και γράμματα , είναι απαίδευτος και βάρβαρος !

  Κατά τη γνώμη μας ,λοιπόν , όποιος αρμόδιος αποφεύγει την ίδρυση κολυμβητηρίου στην πόλη μας , οχυρωμένος πίσω από το επιχείρημα : » το κολυμβητήριο είναι ασύμφορο » , ίσως να αγαπάει λιγότερο τα παιδιά ,σίγουρα όμως κάνει…..σπονδή στη ….. βαρβαρότητα …….

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr