Χαράτσι 500 ως 1.200 ευρώ στα ακίνητα – Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν

Το ποσό μπορεί να κυμαίνεται από 500 ως και 1.200 ευρώ και το χαράτσι δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου η οποία θα αποτελεί και το “μαγικό χαρτί” για οποιαδήποτε αγοραπωλησία ακινήτου, γονική παροχή ή μεταβίβαση ακινήτου.

Το συνολικό κόστος θα ξεκινάει από τα 500 ευρώ για τα ακίνητα τα οποία είναι νόμιμα αλλά μπορεί να φτάσει και τα 1.200 ευρώ στην περίπτωση που υπάρχουν αυθαιρεσίες.

Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Η ταυτότητα κτηρίου θα εκδίδεται από πολιτικό μηχανικό. Θα αντικαταστήσει το σημερινό πιστοποιητικό. Μάλιστα προβλέπονται βαρύτατα πρόστιμα για όσους μηχανικούς υποβάλλουν ψευδείς δηλώσεις.

Ο φάκελος που θα είναι ουσιαστικά η ταυτότητα κτηρίου θα περιλαμβάνει την οικοδομική άδεια, σχέδια, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, μελέτη στατικής επάρκειας, τις δηλώσεις υπαγωγής σε ρύθμιση για αυθαίρετα.

Εδώ φυσικά θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης το οποίο επίσης εκδίδεται από μηχανικό.

Η ημερομηνία έναρξης του ηλεκτρονικού μητρώου ταυτότητας κτηρίου θα ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μια απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί ως το τέλος του έτους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Νοέμβριος, 2017, 7:59 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr