Καταργούν τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα πριν καν ξεκινήσει το φθηνό τιμολόγιο στην Δ.Μακεδονία – ΠΡΟΣΟΧΗ έρχονται εκλογές θα δούμε διάφορα αλλά είναι γεγονός η κατάργηση

Την κατάργηση των κοινωνικών τιμολογίων ζητά η Ε.Ε.
Την σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των φτωχών νοικοκυριών, όπως για παράδειγμα μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στην Ελλάδα, μέσα στην επόμενη δεκαετία ή και νωρίτερα, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την πίεση χωρών όπως η Γερμανία. Την αποκάλυψη έκανε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, στο πλαίσιο παρουσίασης έκθεσης για την Ελλάδα από το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA). Όπως είπε ο κ. Βερροιόπουλος, η Ελλάδα, μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αντιτίθεται στο σχέδιο της Κομισιόν για κατάργηση του πλαισίου προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών (π.χ. Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο), θεωρώντας ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στην αγορά και στον ανταγωνισμό. Ειδικά στην Ελλάδα, αν περάσει η άποψη χωρών όπως η Γερμανία που πιέζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα οι πλέον ευάλωτοι καταναλωτές.
Μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας δεν επιδοτούνται μόνο μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι αλλά και οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών, οι οποίοι διαφορετικά θα πλήρωναν «χρυσή» την κιλοβατώρα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.
Το κόστος θα ήταν τεράστια επειδή τα μη διασυνδεδεμένα νησιά τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από πανάκριβες μονάδες μαζούτ ή ντήζελ.

Πηγή: dimosio.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Νοέμβριος, 2017, 8:38 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr