Γιατί οι Ηπειρώτες γνωρίζουν και διεκδικούν!

Κοινή επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, απέστειλαν 22.11.2017 ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης Παμβώτιδας. Σ’ αυτήν αναφέρουν τη σημασία που έχει για την περιοχή η θεσμοθέτηση του, ζητούν όμως παράλληλα να συνοδευτεί από την υιοθέτηση των προτάσεων που έχουν καταθέσει τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.

Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Καχριμάνης και Μπέγκας, έκαναν γνωστό ότι έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση πριν τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος.

«Ακούσαμε με ικανοποίηση στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Ηπείρου τον κ. Φάμελο να ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας μέχρι το τέλος του έτους 2017. Έχουμε εκφραστεί υπέρ της ολοκλήρωσης αυτού του «εργαλείου» για την προστασία αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής, ωστόσο, επειδή έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις στη διάρκεια της διαβούλευσης, τόσο από το Δήμο Ιωαννιτών όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου, με κοινή μας επιστολή ζητάμε αρχικά να ληφθούν υπόψη και φυσικά να υπάρξει συνάντηση σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο πριν την κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος προς ψήφιση» τόνισε ο Δήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

«Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε την θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας, αλλά αυτό πρέπει να έχει σχέση με τα πραγματικά δεδομένα γύρω από τη λίμνη. Πρέπει να ακουστούν οι φωνές Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών, αλλιώς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση θα είναι εκ του πονηρού και σίγουρα όχι για το καλό της λίμνης Παμβώτιδας. Το τονίζω αυτό υπό τον φόβο να αλλαχτεί το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος» επισήμανε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελο, έχει ως εξής:

“Έχει τονισθεί κατ’ επανάληψη από όλους τους αρμόδιους φορείς και εν προκειμένω από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών και τούτο είναι σε γνώση σας, η σημασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας και της ευρύτερης περιοχής, θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου, που αποτελεί εργαλείο και μοχλό ανάπτυξης και όχι μόνο. Τούτο επαναλήφθηκε εκ μέρους μας και κατά την διάρκεια των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα στις 23/24.10.2017 όπου παραστήκατε και ο ίδιος, εξαγγέλλοντας παράλληλα ότι μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους 2017 θα είναι έτοιμο και θα δημοσιευτεί το ως άνω Προεδρικό Διάταγμα.

Ενόψει λοιπόν όσων παραπάνω αναφέρονται, με την παρούσα κοινή επιστολή μας, η οποία και σημειολογικά και ουσιαστικά, αποτυπώνει την απόλυτη ταύτιση των θέσεων μας επί του όλου θέματος και επίσης εμπεριέχει το κοινό αίτημα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε υπόψη σας και επισημάνουμε τα εξής:

Στα πλαίσια της σχετικής διαβούλευσης για το υπόψη Προεδρικό Διάταγμα η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως επίσης σε συνεργασία και με ουσιαστική ταύτιση θέσεων και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, έχουν επεξεργαστεί και έχουν υποβάλει κοινή πρόταση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας και της ευρύτερης περιοχής, πρόταση και σχέδιο που μάλιστα έχει εγκριθεί με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων μας, συγκεκριμένα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, αποφάσεις που επίσης έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο σας.

Να σημειώσουμε λοιπόν και να επαναλάβουμε με το παρόν, ότι για μας, ήτοι την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών και τους πολίτες που εκπροσωπούμε, η άνω κοινή θέση μας για τις ρυθμίσεις και το περιεχόμενο του υπό έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, δεν αποτελεί ένα απλό σχέδιο πρότασης ρυθμίσεων, αλλά την ουσιαστική βάση και το ουσιαστικό πλαίσιο των ρυθμίσεων, που πρέπει να εμπεριέχει το ως άνω Προεδρικό Διάταγμα που με τον τρόπο αυτό γίνεται αποδεκτό από τους ίδιους τους φορείς μας.

Καθίσταται προφανές λοιπόν ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η ως άνω κοινή πρόταση όλων των ενδιαφερομένων φορέων της Ηπείρου, που προέκυψε μάλιστα μετά από πολύμηνη επεξεργασία και διαβούλευση και η οποία τυγχάνει και της απολύτου εγκρίσεως και αποδοχής των αρμοδίων συλλογικών οργάνων μας.

Με την παρούσα λοιπόν κοινή επιστολή μας, θέτοντας υπόψη σας, όλα τα ανωτέρω, ζητάμε, σε κοινή συνάντηση μας στο Υπουργείο σας, να μας ενημερώσετε για την πορεία έκδοσης του υπόψη Προεδρικού Διατάγματος και κυρίως για το προτεινόμενο εκ μέρους σας προς έγκριση Προεδρικό Διάταγμα με το σχετικό περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις του και προς τούτο δε, να ορίσετε την ως άνω συνάντηση, στην οποία θα ανταποκριθούμε άμεσα.”

ΠΗΓΗ dimotikanea.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Νοέμβριος, 2017, 4:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντησηΠρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr