Θεραπείες Κατά της Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και το όνομα αναφέρεται στα “λακκάκια” του δέρματος πάνω από τους μηρούς και τους γλουτούς. Λέγεται ότι οι περισσότερες γυναίκες μεταφέρουν περίσσεια λίπη στους μηρούς και στους γλουτούς, αλλά η κυτταρίτιδα δεν περιορίζεται σε άτομα με προβλήματα παχυσαρκίας ή περιττών κιλών. Οι γυναίκες όλων των σωματότυπων, μεγεθών και ηλικιών αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το θέμα της αφαίρεσης της κυτταρίτιδας. Παρά το γεγονός ότι έχει πολύ δυσάρεστη εμφάνιση, η κυτταρίτιδα είναι απλώς μια μικρή συλλογή από εναπόθεση λίπους που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ορατή επιφάνεια του δέρματος. Όταν η συσσώρευση του λίπους γίνεται υπερβολική, σπρώχνει εναντίον του συνδετικού ιστού του δέρματος και προκαλεί τα αντιαισθητικά εξογκώματα να εμφανιστούν. Η αντιαισθητική της εμφάνιση είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές γυναίκες αναζητούν συμβουλές, από το διαδίκτυο, και τρόπους να απομακρύνουν την κυτταρίτιδα αντί να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικευμένο γιατρό ή δερματολόγο για σχέδιο αφαίρεσης ή θεραπείας κατά της κυτταρίτιδας.

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας έρχεται συνήθως με το πέρασμα του χρόνου και την αύξηση της ηλικίας, είναι αποτέλεσμα των μειωμένων και χαμηλότερων επίπεδων κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, αρκετά παρόμοιας φύσης με την εμφάνιση των ρυτίδων που σχηματίζονται στο πρόσωπο. Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά καθώς γερνάμε, το σώμα σας αρχίζει να αλλάζει, οι ορμόνες επηρεάζονται και οι πιθανότητες εμφάνισης της κυτταρίτιδας αυξάνονται.

Μια γρήγορη δοκιμή για να δείτε αν έχετε κυτταρίτιδα, αν δεν είναι ακόμη εμφανής, είναι να τραβήξετε ένα κομμάτι του δέρματος από τον μηρό σας και να το σηκώστε προς τα επάνω για να ελέγξετε για όψη «φλούδας πορτοκαλιού». Αν έχετε κυτταρίτιδα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ή να αισθανθείτε ενοχές και να ρίξετε το φταίξιμο στον εαυτό σας. Γενικά είναι κάτι που βιώνεται από πολλές γυναίκες και είναι ευρέως αποδεκτό ως κάτι που μπορεί να προκαλέσει μια έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί με τη σωστή θεραπεία εξάλειψης της κυτταρίτιδας, υπάρχουν κατάλληλες λύσεις που είναι διαθέσιμες, υπάρχουν όμως και ορισμένες θεραπείες κυτταρίτιδας που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η αιτία της κυτταρίτιδας και πώς μπορεί να αφαιρεθεί


Η κυτταρίτιδα τείνει να επηρεάσει τις γυναίκες, τις μεγαλύτερες γυναίκες, εκείνες που είναι οι ελαφρώς υπέρβαρες, τα άτομα με κακή διατροφή και εκείνους που ασκούνται λίγο ή καθόλου.

Ακόμα και το πάχος του δέρματος λέγεται ότι παίζει ρόλο στην δημιουργία της κυτταρίτιδας. Το μοναδικό μείγμα όλων αυτών των παραγόντων θα καθορίσει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απαλλαγεί κάποιος από την κυτταρίτιδα.

Ο καθένας είναι ένα μοναδικό άτομο και είναι άγνωστο αν η κυτταρίτιδα προκαλείται από έναν παράγοντα περισσότερο από τους άλλους. Για παράδειγμα, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν κυτταρίτιδα από τους άνδρες, έτσι αυτό δείχνει μια γενετική προτίμηση που δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να προσδιοριστεί πλήρως. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η αποτελεσματική απομάκρυνση της κυτταρίτιδας απαιτεί ένα συνδυασμό θεραπειών που είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της εντελώς. Θα ήταν βολικό αν υπήρχε μία απλή αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή λύση για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, ωστόσο, αυτό δεν υπάρχει. Μια κοινή θεραπεία για την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας πιστεύεται ότι είναι εκείνη του βαθύ μασάζ. Από μόνο του, το μασάζ δεν θα αφαιρέσει την κυτταρίτιδα, αλλά είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βελτιώσει την κυκλοφορία, και με βελτιωμένη κυκλοφορία περίσσεια υγρού μπορεί να κινηθεί πιο ελεύθερα από τον συνδετικό ιστό του δέρματος. Το κύριο όφελος από το μασάζ είναι ότι βοηθά στην προσωρινή μείωση της εμφάνισης «φλούδας πορτοκαλιού» που προκαλείται από την κυτταρίτιδα.

Ορισμένες κλινικές που ειδικεύονται στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας εφαρμόζουν βαθιές τεχνικές μασάζ για να φουσκώσει το δέρμα και να μειώσει προσωρινά την εμφάνιση «φλούδας πορτοκαλιού». Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη μείωση της κυτταρίτιδας η οποία απαιτεί μια ένεση συστατικών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την καταπολέμηση της, ωστόσο, χωρίς επαναληπτικές αγωγές δεν παρέχει συνήθως ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η λιποαναρρόφηση θεωρείται συχνά ως θεραπεία της κυτταρίτιδας, από τους πάσχοντες, ωστόσο αυτή είναι μια θεραπεία σχεδιασμένη για να απομακρυνθεί η περίσσεια του λίπους από το σώμα – όχι η κυτταρίτιδα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Νοέμβριος, 2017, 8:03 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr