Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών

Χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών να εκσυγχρονιστεί, να γίνει πιο εξωστρεφές και να μεταλαμπαδεύσει σε όλη τη διεθνή κοινότητα το σπουδαίο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού που εκπροσωπεί.

Αυτό τόνισε η Μαρία Αντωνίου μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, το μόνο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και το μόνο Ερευνητικό Ίδρυμα της χώρας μας που βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βενετία.

Ένα νομοσχέδιο που όπως είπε η Μαρία Αντωνίου θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διορθωθούν χρόνιες δυσλειτουργίες και παθογένειες του Ινστιτούτου, να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό του πλαίσιο αλλά και να προαχθεί ο ερευνητικός του σκοπός,

Η Μαρία Αντωνίου υπενθύμισε και τον στόχο των προτάσεων που διατυπώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία κατά τις συνεδριάσεις των αρμοδίων επιτροπών, που είναι: πλήρης διαφάνεια και αξιοκρατία, μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αποτελεσματικότητα, αποτελεσματικός έλεγχος και λογοδοσία για την οικονομική διαχείριση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Νοέμβριος, 2017, 5:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr