ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση ότι στην Καστοριά δεν είδαμε καμία εκδήλωση για την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Περιμέναμε μια εκδήλωση από τον σύλλογο γονέων παιδιών και ανηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια » Μαζί σου » , αλλά τίποτα.

Δεν νομίζω μαζί με το τέλος των εκλογών να τελείωσαν και τέτοιες χρήσιμες εκδηλώσεις;

Κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, γιορτάζεται η ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Στόχος της καθιέρωσης της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας είναι η ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες. Τουλάχιστον 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου ενώ το 80% αυτών συναντάται σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στην Ελλάδα, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.
Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Φεβρουάριος, 2011, 11:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr