Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στην ΚΕΔΕ για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

 

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη απέστειλε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ζητώντας να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις των εμπλεκόμενων φορέων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ο Δήμος Κοζάνης, όπως και άλλοι Δήμοι της χώρας (Τρικκαίων, Αγίας Παρασκευής) έχει λάβει την απόφαση, και προχωρά ήδη, σε εκστρατεία για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την κατάργηση του καπνίσματος στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Πιστεύουμε πως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είναι ζήτημα Δημοκρατίας, δημόσιας υγείας και σεβασμού στους συμπολίτες μας.

Θεωρώντας ότι, για να έχει επιτυχία η δική μας η προσπάθεια, αλλά και για να μπορέσει να προστεθεί και η Ελλάδα στις χώρες όπου εφαρμόζεται με επιτυχία η απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, θα πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια σε όλη τη χώρα και ο ρόλος της ΚΕΔΕ θα πρέπει να είναι καταλυτικός. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα ζητήματα υγείας, αλλά και τους αγώνες σας, προτείνω να αναλάβετε πρωτοβουλία, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διαλόγου και διαβούλευσης και με το αρμόδιο υπουργείο για την καταρχήν βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και για την εφαρμογή αυτού.

Εκεί θα πρέπει να τεθούν στη συζήτηση και θέματα αλλαγής του νόμου, που έθεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σε πρόσφατη επιστολή του, όπως ο βαθμός συνυπευθυνότητας των καταστηματαρχών, που σήμερα θεωρούνται βασικοί υπαίτιοι και πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο σε αντίθεση με τους καπνιστές και η ενίσχυση του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο ότι οι Δημοτικές Αστυνομίες είναι υποστελεχωμένες.

Οι Δήμοι, υπό τον κατάλληλο συντονισμό της ΚΕΔΕ, θα πρέπει να συμβάλλουν, ώστε να γίνει πράξη και στην χώρα μας το αυτονόητο, που αποτελεί στοιχειώδη πράξη προστασίας της δημόσιας υγείας, της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και κυρίως των μικρών παιδιών.

Με εκτίμηση

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Δεκέμβριος, 2017, 2:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στην ΚΕΔΕ για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας”

  1. Www

    Ματαιοπονεις…….η Ελλαδα είναι μπερδεμένη και τελειωμένη φυσικά.
    Δεν αναγνωρίζει κανείς του άλλου το δικαίωμα.

Δώστε απάντησηΠροβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr