Δέσμη προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα με έμφαση στον πρωτογενή τομέα από το Γ. Κασαπίδη κατά την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2018

Κοινό παρονομαστή συνεννόησης ως εθνική υποχρέωση σε μείζονα ζητήματα για τη χώρα ζήτησε από τους βουλευτές της ολομέλειας ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, στην τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018.

Αφού περιέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες με τις περικοπές σε συντάξεις, ΕΚΑΣ και επιδόματα, αλλά και τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της οικονομίας με τα απανωτά λουκέτα, την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και την αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, εστίασε σε προτάσεις προοπτικής για τη χώρα. Παρουσίασε δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων με περιεχόμενο εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραγόμενο πλούτο για τη χώρα. Προτάσεις που είναι απαραίτητο να λάβουν σάρκα και οστά υπό το πνεύμα συνεννόησης, ώστε να καταφέρει να ξεκολλήσει η χώρα από το τέλμα.

Πιο αναλυτικά υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμόσει η χώρα ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα αποκαταστήσει αρχικά την αυτάρκεια των τροφίμων και εν συνεχεία θα ενισχύσει την εξωστρέφεια με την αντίστοιχη εισροή συναλλάγματος. Επεσήμανε τη σημασία να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη γεωργικής εκπαίδευσης στην πατρίδα, με σκοπό να τεθούν στέρεα, ποιοτικά και ανταγωνιστικά θεμέλια στην εγχώρια αγροτική παραγωγή και προϋποθέσεις εξασφάλισης προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα εγχώρια προϊόντα.

Προς επίρρωση των επιχειρημάτων του έκανε αναφορά σε ιστορικά παραδείγματα μεταπολεμικής ανόρθωσης-ανασυγκρότησης κρατών, όπως της Γαλλίας, η οποία εκκίνησε τη διαδικασία αυτή με προτεραιότητα στην κτηνοτροφία.

Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ελαιοκομία, κλωστοϋφαντουργία και αρωματικά φυτά αποτελούν κλάδους που με επιχειρησιακό σχέδιο και σταθερό και ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιφέρειας της πατρίδας, δύναται να πυροδοτήσουν τη διαδικασία της ανάπτυξης, την αντιστροφή του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου για τη χώρα και την οριστική και με αξιοπρεπείς όρους αποδυνάμωση της ανεργίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Δεκέμβριος, 2017, 3:42 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δέσμη προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα με έμφαση στον πρωτογενή τομέα από το Γ. Κασαπίδη κατά την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2018”

  1. Μετρώ το κείμενο του κ. Κασαπίδη : πέντε παράγραφοι .

    Δεν μου αρέσει η έκφραση » παραγωγική ανασυγκρότηση » , γιατί πίσω της μπορεί και κρύβεται κάθε ανέξοδη γενικολογία .

    Είμαι της γνώμης ,ότι η » παραγωγική ανασυγκρότηση » πρέπει να απαγορευτεί από το δημόσιο λεξιλόγιο , και αντί αυτής να χρησιμοποιείται μικρή τεκμηριωμένη λεπτομέρεια του κλάδου παραγωγής , που θέλει να αναδείξει ή να διακονέψει ο κάθε ειλικρινής και ανιδιοτελής ομιλητής .

    Μήπως , αν σε κάθε μια από τις 5 παραγράφους του ο κ. Κασαπίδης , ανέφερε αντίστοιχα , αντί για γενικολογίες , μία μικρή τεκμηριωμένη λεπτομέρεια που θα βελτίωνε την παραγωγικότητα των 5 : γεωργία — κτηνοτροφία – αλιεία – ελαιοκομία –αρωματικά φυτά θα είχε προσφέρει περισσότερα στην ……..» παραγωγική ανασυγκρότηση » της χώρας ;

Δώστε απάντησηΠροβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr