Επιστολή του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη στον επικεφαλής του ΔΟΜ

Επιστολή με θέμα τη φιλοξενία των προσφύγων στα Γρεβενά, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη:

Θέμα: «Φιλοξενία προσφύγων στα Γρεβενά».

Αγαπητέ κ. Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας,

Η αιφνίδια απόφαση μεταφοράς 156 προσφύγων που είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Οργανισμού σας σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών, μας υποχρεώνει να προβούμε στο διάβημα αυτό, εκφράζοντας εντονότατα τη δυσαρέσκειά μας.

Ο λόγος είναι ότι για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, δεν ερωτηθήκαμε και δεν ενταχθήκαμε στο σχεδιασμό αυτό, ο οποίος έγινε ερήμην μας και μονομερώς.

Η συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων δεν μπορεί να γίνεται αυτόνομα και εκτός του συνολικού πλαισίου στο οποίο η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει οργανωμένα το προσφυγικό ζήτημα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει από την αρχή δείξει έμπρακτα την πρόθεσή της να συνδράμει στη διαχείριση του προσφυγικού και ως εκ τούτου θεωρούμε τουλάχιστον ατυχές το γεγονός ότι κανείς από τον Οργανισμό σας δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την αρχή ανοίξαμε την πόρτα μας στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας και με χαρά θα το ξανακάνουμε. Το διάβημα αυτό έχει μόνο σκοπό να τονίσει ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία μας, ώστε να μπορούμε να συνδράμουμε με τον τρόπο που πρέπει, παρέχοντας ότι μπορούμε τόσο σε υλικό, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με τις σκέψεις αυτές, σας ζητούμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Δεκέμβριος, 2017, 8:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr