Το φυσικό αέριο στον Τρίλοφο

Η βροχή δεν εμπόδισε τους κατοίκους του Τριλόφου να συγκεντρωθούν στην πλατεία της κοινότητας και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση υποδοχής του φυσικού αερίου που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης ? Θεσσαλίας (ΕΔΑΘΕΣΣ) και ο Δήμος Θέρμης.

Τη φλόγα που σηματοδοτεί την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου και την αεριοδότηση του Τριλόφου και του Πλαγαρίου άναψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Στην ομιλία του, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες των τελευταίων δύο χρόνων για την τροφοδότηση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με φυσικό αέριο, ώστε κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα οφέλη του, γεγονός που, όπως επισήμανε, γίνεται με προγραμματισμό και συνέπεια, χάρις στην άψογη συνεργασία της Δημόσιας επιχείρησης αερίου με τον ιδιωτικό τομέα και προσέθεσε οτι, την περίοδο 2018-2022 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 101 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόσφατη σύνοδο του Παρισιού επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι δυνατόν να γίνει μόνο με λόγια αλλά και πράξεις. Και τόνισε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο που έχει τεθεί για το 2020 και αφορά τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων.

Στην ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιαστική Θεσσαλονίκη, με τη δέσμευση ποσού 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα για τη συγχρηματοδότηση των υποδομών.

Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει στον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι και μάλιστα στο χρονικό διάστημα που είχε δεσμευθεί η εταιρία. Ευχαρίστησε δε τη Γενική Διεύθυνση, αλλά και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που έκανε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες, όπως τόνισε, ώστε η αεριοδότηση της περιοχής να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς και σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βενέτης Μπούρας υπογράμμισε τη σημασία που δίδει η ηγεσία της Εταιρείας και το προσωπικό στην τήρηση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων, που τίθενται και το γεγονός ότι ο Τρίλοφος και το Πλαγιάρι μπήκαν στο δίκτυο του φυσικού αερίου πέντε μόλις μήνες αφότου σε δημόσια εκδήλωση η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι θα το υλοποιήσει.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας επισήμανε ότι η Εταιρεία παράγει έργο και επεκτείνει το δίκτυο και τις υποδομές της στις περιοχές που έχει προγραμματίσει, τροφοδοτώντας τις περιοχές στο χρονοδιάγραμμα που έχει δεσμευτεί: Δήμος Ρήγα Φεραίου (Βελεστίνο) τον Οκτώβριο, Φίλυρο, Εξοχή, Χορτιάτης την περασμένη εβδομάδα, Τρίλοφος, Πλαγιάρι σήμερα, Νέα Μεσήμβρια την επόμενη εβδομάδα, ενώ εγκαταστάθηκαν οι αποσυμπιεστές στο Δήμο Λαγκαδά και στο Δήμο Τυρνάβου όπου επεκτάθηκε το δίκτυο και αναμένεται η τροφοδότηση εντός Ιανουρίου, εφόσον εκδοθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Στους Δήμους Χακληδόνος (Κουφάλια), Δέλτα (Χαλάστρα), Θερμαϊκού (Ν. Μηχανιώνα ? Επανομή) του νομού Θεσσαλονίκης και τους Δήμους Καλαμπάκας, Ελασσόνας, της περιφέρειας Θεσσαλίας επεκτείνεται το δίκτυο και η τροφοδότηση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ο κ. Μπακούρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία και την μεγάλη εμπειρία του προσωπικού που όπως ανέφερε αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του φυσικού αερίου στις περιοχές της αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Τέλος, επωφελούμενος της παρουσίας του στο Δήμο Θέρμης ανακοίνωσε ότι έως τον Ιούνιο του 2018, το δίκτυο του φυσικού αερίου θα επεκταθεί και στην περιοχή του Νέου Ρυσίου.

Νωρίτερα ο υπουργός κ. Φάμελλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας και τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργοποίησαν τον πρώτο οικιακό καταναλωτή στην περιοχή του Πλαγιαρίου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Δεκέμβριος, 2017, 10:58 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Το φυσικό αέριο στον Τρίλοφο”

 1. Η κινέζικη παροιμία

  Αντιγράφω από την παρούσα ανάρτηση : » Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θ.Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλους ……..το φυσικό αέριο θα φθάσει στον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι και μάλιστα στο χρονικό διάστημα , που είχε ΔΕΣΜΕΙΘΕΙ η εταιρία »

  Και πιο κάτω : » Ο πρόεδρος της ΔΕΔΑ . ΘΕΣΣ κ.Β.Μπούρας υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η ηγεσία της εταιρίας στην τήρηση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων , που τίθενται …………και ότι οΤρίλοφος και το Πλαγιάρι μπήκαν στο δίκτυο αερίου πέντε μόλις μήνες αφ’ότου η εταιρία ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ότι θα υλοποιήσει » .

  Βλέπουμε λοιπόν ότι ,για να διανεμηθεί κάπου το αέριο , υπάρχει απαραιτήτως –αυτονόητο άλλωστε – μία ΔΕΣΜΕΥΣΗ της παρόχου εταιρίας προς την περιοχή διανομής .
  Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ αυτή για να τηρείται , προφανώς είναι και γραπτή !

  Για την Καστοριά ποια είναι αυτή η ΔΕΣΜΕΥΣΗ της ΔΕΔΑ .ΑΕ ; υπάρχει ;
  Αν υπάρχει , γιατί δεν δίδεται στη δημοσιότητα ; να ξέρουμε τι μας γίνεται ;

  Αντί επίσημης ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ,τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ μας δίνει κάτι περίεργες » ανακοινώσεις » της αρμόδιας εταιρίας αερίου,που συμπεριλαμβάνουν και την Καστοριά προς παροχή , οι οποίες όμως » ανακοινώσεις » είναι χωρίς αποστολέα , χωρίς παραλήπτη ,χωρίς ……πρωτόκολλο , και προ παντός χωρίς ίχνος υπογραφής του ……ανύπαρκτου αποστολέα : Κανονικές δηλαδή » ανακοινώσεις » απευθυνόμενες προς….. Μάο –Μάο …….

  Ίσως , έτσι και να βλέπει τους Καστοριανούς πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ ,σαν πολίτες Μάο –Μάο και αυτός να αισθάνεται σαν …..αρχηγός των Μάο –Μάο : ο ΑρχηΜάο–Μάο δηλαδή …..

  Πέρα όμως από τα πρόσφατα » καμώματα » του ΣΥΡΙΖΑ , έχει κανείς την αίσθηση , ότι η ευθύνη για το ότι η Καστοριά θα μείνει μάλλον χωρίς αέριο είναι ολονών , όλων όσοι τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα κοινά της περιοχής μας .

  Να υποθέσει δηλαδή κανείς, ότι οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξασφαλίσει τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ της εταιρίας για παροχή αερίου στην πόλη μας , και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ τη έθαψε ή την ακύρωσε ; Κάτι τέτοιο δεν στέκει με καμία λογική .

  Ίσως ,για τους τοπικούς μας άρχοντες , το ζήτημα αυτό του αερίου , να μην ήταν στα….μέτρα τους , να τους ξεπερνούσε : » τόσοι (τόσος ) ήταν » ! για να παραφράσει κανείς ελαφρώς τον ποιητή …….

  Προσωπικά , όταν ακούω τους συριζαίους να μας παραπέμπουν στο 2023 για το αέριο , θυμάμαι τον καθηγητή μου στη Φυσιολογία Νικόλαο Ασπιώτη , ο οποίος συνήθιζε να λέει : » Παιδιά , μην αφήνετε εκκρεμότητες ! μια κινέζικη παροιμία λέει : Κάθε αναβολή είναι και μια ματαίωση » ……….

Δώστε απάντησηΠροβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr