Σε περιφερειακό συμβούλιο και Θ.Καρυπίδη απευθύνει πλέον αυστηρό ερώτημα η ΑΓΝΗ ΚΑΝΔΥΛΗ για τις αντικρουόμενες και ανεπίσημες πληροφορίες για Φυσικό Αέριο και TAP

Κύριε Πρόεδρε,

Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας γίνεται το τελευταίο διάστημα αποδέκτης αντικρουόμενων και ανεπίσημων πληροφοριών σχετικά με την έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα τον Ιούνιο του 2017 ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι έγινε αναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΤΑΠ για την οποία τόσο ο Υπουργός κος Σταθάκης όσο και ο Περιφερειάρχης δήλωσαν πως ένα από τα μεγάλα κέρδη είναι ότι αυτή προβλέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο οι πόλεις της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού και να υπάρξει πρόσβαση στον αγωγό για σταθεροποίηση του συστήματος τηλεθέρμανσης σε Αμύνταιο, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη.

 

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε το ίδιο περίπου διάστημα και ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε.) κος Θεόδωρος Τερζόπουλοςκατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Όμως το Νοέμβριο του 2017 πάλι από τα ΜΜΕ ενημερωνόμαστε ότι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση έργων επέκτασης του δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου σε 18 πόλεις σε Στερεά, Μακεδονία και Θράκη, με δάνειο ύψους 48 εκατ. ευρώ της ΕΤΕΠ προς τη ΔΕΔΑ. 

 

Στην επέκταση αυτή οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας είναι απούσες παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δημόσια δοθεί.

 

Επειδή δυστυχώς γι αυτό το σοβαρό θέμα καμία συζήτηση δεν έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επειδή ο κος Καρυπίδης δεν ενημέρωσε επίσημα ούτε καν τους επικεφαλείς των παρατάξεων θα παρακαλούσαμε να έχουμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα

 

1ο Να μας δοθεί το αρχικό κείμενο της Σύμβασης με τον ΤΑΠ που αφορά στη Δυτική Μακεδονία και αυτό όπως προέκυψε μετά την διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρθηκαν οι κύριοι Σταθάκης και Καρυπίδης (έγγραφα)

 

2ο Να μας δοθεί το επίσημο χρονοδιάγραμμα της παροχήςΦυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία, καθώς οι πόλεις οι οποίες ανακοινώθηκαν επιβεβαιώνουν την αρχική μας πληροφορία ότι η Δυτική Μακεδονία δεν είναι στην πρώτη τριάδα Περιφερειών που θα λάβουν Φυσικό Αέριο (ΑΜΘ, ΚΜ, Στερεά Ελλάδα) αλλά στη δεύτερη δέσμη Περιφερειών.

 

3ο Σε δήλωση του στα ΜΜΕ ακούσαμε τον κο Καρυπίδη να λέει ότι είναι διασφαλισμένοι οι πόροι για την κατασκευή των επιπρόσθετων αγωγών φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία. Θα παρακαλούσαμε να μας δοθεί το επίσημο έγγραφο της δέσμευσης χρηματοδότησης των δικτύωνΦυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία στην οποία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης και κατά την 3η ΕΠ του ΠΕΠ στην Καστοριά.

 

   Με εκτίμηση

 

​​​​​         Αγνή Ανδρ.Κανδύλη

 

Περιφερειακή Σύμβουλος Καστοριάσ

Με το Συνδιασμό ΕΛΠΙΔΑ

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Δεκέμβριος, 2017, 5:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr