ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ

Σε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τακτοποίησης των ημιυπαίθριων προσανατολίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη διευκρίνιση, ωστόσο, ότι η όποια παράταση δοθεί δεν συνεπάγεται και παράταση της προθεσμίας καταβολής της…
πρώτης δόσης των προστίμων τακτοποίησης που έχουν καταλογιστεί, η οποία λήγει στις 28 Απριλίου 2011.

Και αυτό γιατί δεν πρέπει να υπάρξει απόκλιση από τον στόχο που περιγράφεται στο Μνημόνιο, σύμφωνα με τον οποίο, το 2011 πρέπει να μπουν στα Ταμεία του δημοσίου από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, 150 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να υπολειτουργούν τα Πολεοδομικά Γραφεία, λόγω ελλείψεως προσωπικού, αλλά και της μη συγκρότησης σειράς επιτροπών (ΕΠΑΕ, ΣΧΟΠ, Τμήματα Αξιολόγησης Αυθαιρέτων και Επικινδύνων), που είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργίας τους. Κι αυτό, γιατί στον «Καλλικράτη» δεν προβλέφθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης και στελέχωσής τους.

Υπέρ της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων έχει ταχθεί και το Τεχνικό Επιμελητήριο, δια του προέδρου του, Χρήστου Σπίρτζη. Σύμφωνα, μάλιστα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς τακτοποίησης δεν πρέπει να έχει καταληκτική ημερομηνία, αλλά να διαρκεί καθ΄ όλο το διάστημα σύνταξης της «ταυτότητας του κτιρίου».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Φεβρουάριος, 2011, 8:36 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr