Νέο «φλέρτ» για τον ΔΕΣΦΑ

Μέσα Φεβρουαρίου η πώληση του

Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει μετατεθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ ύστερα από αίτημα των επενδυτών (σ.σ. ενώ αρχικά η υποβολή δεσμευτικών προσφορών είχε προσδιοριστεί για τις 22 Δεκεμβρίου).

Ο διαγωνισμός βρίσκεται στη δεύτερη φάση και οι δύο επενδυτές που καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι η κοινοπραξία των Snam SpA – Enagas Internacional – Fluxys S.A. (Βέλγιο) και N.V. Nederlandse Gasunie και η ισπανική Regasificadora del Noroeste S.A. (Reganosa).

Δεδομένου ότι η τελευταία, η ισπανική Regasificadora del Noroeste S.A. δεν μπορεί να σταθεί μόνη της απέναντι στο ανταγωνιστικό σχήμα αναμένεται να συνεργαστεί με τη ρουμανική Transgaz.

Η προοπτική συνεργασίας Reganosa και Transgaz για την υποβολή κοινής προσφοράς στο διαγωνισμό για το ΔΕΣΦΑ θα τεθεί προς έγκριση από τους μετόχους της ρουμανικής εταιρείας σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η συνεργασία τότε το μέχρι τώρα αουτσάιντερ, απέναντι στο μεγάλο ευρωπαϊκό συνασπισμό που έχει δημιουργηθεί υπό την ιταλική Snam, αποκτά νέα δυναμική.

Από τη στιγμή που θα κλείσει η συμφωνία, θα ακολουθήσει ένα διάστημα 1-6 μηνών για την έγκρισή της από τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές και εν συνεχεία η απόσχιση της εταιρείας από τη ΔΕΠΑ. Κατ’ επέκταση, το πιο ρεαλιστικό σενάριο προβλέπει ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας κάποια στιγμή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

 
 
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Ιανουάριος, 2018, 1:30 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr