Η επιμονή και συνεργασία ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ – ΦΑΜΕΛΛΟΥ έδωσαν ευτυχώς την έδρα του φορέα για την λίμνη στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Υπήρχαν έντονες πιέσεις για να μην είναι η έδρα στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Η ίδρυση του φορέα διαχείρισης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά θα προσδώσει ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή μας.”

Συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη βουλή και αφορά τον νέο χάρτη των περιοχών NATURA και τον κατάλογο φύσης του 2000, παραχώρησε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση αναιρείται ο νόμος 4109/2013 της προηγούμενης κυβέρνησης που καταργούσε το φορέα διαχείρισης της λίμνης της Καστοριάς και δημιουργείται φορέας με την επωνυμία “ Βόρα- Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας” που αφορά 19 περιοχές NATURA, με έδρα την Καστοριά.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για όλη τη χώρα και για την περιοχή μας, καθώς θα γίνει πλέον ένας συστηματικός περιβαλλοντικός σχεδιασμός που πρέπει να έχουν οι περιοχές NATURA και θα εφαρμόζονται παράλληλα οι κανόνες του αναπτυξιακού προγραμματισμού, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία ήταν παρούσα στην συνέντευξη τύπου.

“Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνει μια ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή μας, καθώς η ίδρυση του φορέα με έδρα την Καστοριά, θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελεί ένα βασικό εργαλείο που θα προστατεύσει και θα αναδείξει το περιβάλλον, θα βοηθήσει τον οικοτουρισμό, θα τροφοδοτήσει την εργασία και την προβολή των τοπικών προϊόντων”, δήλωσε η βουλευτής .

Η κ. Τελιγιορίδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και ιδιαίτερα την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς που με την επιστημονική της τεκμηρίωση, την κατάλληλη επιχειρηματολογία και την άψογη συνεργασία, οδήγησαν στο να υπάρξει το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιανουάριος, 2018, 8:24 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση


Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr