Όστις ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία είναι προδότης και ανεπιθύμητος στη συνείδηση όλων των Ελλήνων

Στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό, τόνισε ότι ο όρος Μακεδονία είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδος και μη διαπραγματεύσιμο. Επισήμανε ότι προσδιορίζει ιστορία, γεωγραφική περιοχή και ταυτότητα για δυόμιση εκατομμύρια Ελλήνων, το εν τέταρτο του πληθυσμού της Ελλάδος. Δεν πωλείται, δεν εκχωρείται, δεν νοικιάζεται η χρήση του και, κυρίως, δεν αποτελεί  θέμα για διαπραγμάτευση. Οποιαδήποτε ανιστόρητη χρήση του όρου Μακεδονία, από το κρατίδιο των Σκοπίων, αποτελεί κλοπή και αιτία πολέμου.

Δεν ενδιαφέρουν ούτε μας αφορούν τα πλείστα εσωτερικά προβλήματα του κράτους των Σκοπίων. Για αυτά, δεν είναι υπεύθυνη η Ελλάδα, η οποία σημειωτέον έχει συνδράμει πολλάκις στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μετά τη διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Το κρατίδιο των Σκοπίων ας ονομαστεί όπως θέλει αρκεί να μην γίνεται χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγό του.  Όστις ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ακόμα και για τον σκοπιανό χαλβά, είναι προδότης και ανεπιθύμητος στη συνείδηση όλων των Ελλήνων.

Κατέληξε τονίζοντας ότι, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, θα πρέπει να δώσουμε όλοι ανεξαιρέτως το παρόν στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να δείξουμε ότι όντως οι Έλληνες, ενωμένοι, δυνάμεθα να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Ρωτήστε για αυτό τους Πέρσες του Ξέρξη, τους Οθωμανούς Τούρκους, τους Γερμανούς του Χίτλερ, τους Ιταλούς του Μουσολίνι και τον δημοκρατικό στρατό του Σαράφη.

Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει.

ΠΗΓΗ elsynadinos.wordpress.com

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Ιανουάριος, 2018, 7:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

3 Σχόλια για “Όστις ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία είναι προδότης και ανεπιθύμητος στη συνείδηση όλων των Ελλήνων”

 1. Η αξία των ονομάτων .

  Δεν αρκεί κανείς να φέρει το όνομα του στρατηγού και να » βρίσκεται στη φωτιά της μάχης » , καθώς λέτε : πρέπει να είναι και άξιος να φέρει το όνομα του στρατηγού !

  Γιατί , το » ψοφίμι ο πολιτικός » καθώς λέτε — όχι ότι αμφισβητώ ότι υπάρχουν και τέτοια — , δεν ξέρω πώς , ίσως επειδή το έχω διαβάσει σχετικά πρόσφατα , μου θύμισε το βιβλίο του Μάνου .Ν.Χατζηδάκη » Πως φτάσαμε στον » Αττίλα » 1968—1974 » ( εκδ. Πελασγός ) .

  Στην σελ.188 γράφει ο συγγραφέας ( με τεκμηριώσεις φυσικά ) : Ο Μπονάνος επισημαίνει : » Ο Ιωαννίδης ήθελε μεν τον πόλεμο ( με τους Τούρκους ) , τον επεδίωκε , αλλά δεν ανελάμβανε την ευθύνη της κηρύξεώς του . Ήθελε κάποιος άλλος να πατήσει το κουμπί » . Τόσο μη » ψοφίμι » ……..στρατηγός ήταν εκείνος ο ανεκδιήγητος άνθρωπος ,που όμως τον έτρεμαν όλοι …..

  Στην σελ. 187 : Ο Ανδρουτσόπουλος από την άλλη μεριά γράφει : » Ο Μπονάνος τον ρώτησε αν » καλύπτει πολιτικά τον βομβαρδισμό » ( κατά των Τούρκων ) .

  Ο ένας ήθελε » κάλυψη πολιτική » — από την πολιτική που κατάργησε !! — , ο άλλος απέκδυση των ευθυνών του · τόσο » στρατηγός ! Όταν όμως ήταν να αντικαταστήσουν τη Δημοκρατία με το στρατό δεν είχαν καν τέτοιου είδους ενδοιασμούς ….

  Αυτοί ήταν οι άνθρωποι — και αρκετοί όμοιοί τους εκείνης της εποχής — , αυτοί ήταν οι » στρατηγοί » , που στην πράξη οργάνωσαν , έδρασαν και εκτέλεσαν την τραγωδία της Κύπρου το 1974 .

  Δεν έχουν ευθύνες αυτοί οι άνθρωποι ; Ο πολιτικός » της παχιάς πολυθρόνας » φταίει ; που ήταν παροπλισμένος στο Παρίσι ; ( Καραμανλής για όσους αγνοούν αυτήν την άποψη….)

  Κάποιοι νομίζουν ότι οι ευθύνες τους είναι σαν τις σταγόνες της βροχής : βγάζει κανείς το μουσκεμένο του αδιάβροχο , το τινάζει για να φύγουν από πάνω του οι σταγόνες του νερού και είναι πάλι έτοιμο , στεγνό και ………καθαρό , έτοιμο να το φορέσει ξανά …….. Είναι όμως έτσι ;

  Τουλάχιστον εκείνος ο Αρχηγός , ο Αγγελής , κρεμάστηκε στο κελί του και έσωσε όχι μόνο τον τίτλο του στρατηγού που η πατρίδα του έδωσε , αλλά , νομίζω , ότι έσωσε και την τιμή και την αξιοπρέπειά του,γιατί, καθώς γράφει σε ένα έξοχο δοκίμιό του ο Καρλ Γιάσπερς : » Η αυτοκτονία είναι η απόδειξη της ασύγκριτης αξιοπρέπειας του ανθρώπου » .—

 2. Δρ.Γερασ.(Μάκης) Κουσουνής

  Ένας καί μόνο προδότης ,ένας Εφιάλτης ,ένας Πηλιογούσης ένας Νενέκος .η ένα ψοφήμι πολιτικός πού νά μοίαζει μαυτούς, μπορεί νά προκαλεσει καταστροφή καί νά νικήσει ακόμη καί τόν πιό μεγάλο καί αξιόμαχο καί λαμπρό στρατό.Ένας πολιτικός πού απ΄’τήν παχειά του πολυθρόνα διατάζει έναν στρατηγό πού βρίσκεται μ’εσα στή φωτιά τής μάχης , νά υποχωρήσει καί νά αφήσει τήν σημαία νά τήν πάρει … ό αέρας παρά τήν αντίθετη εκτίμηση τού στρατηγού καί γιά τήν έκβαση τής μάχης καί τήν επίτευξη τού Αντικειμενικού Σκοπού ( ΑΝΣΚ), επιβάλλεται ό τελευταίος νά μήν υπακούσει .Σέ περίπτωση επιτυχίας θά οικειοποιηθεί τήν δόξα…τό ψοφήμι κι όχι ό στρατηγός καί θα ωφεληθεί ή πατρίδα.Στήν περίπτωση όμως πού ό στρατηγός υπακούσει στήν εντολή τού πολιτικού καί ζημειωθεί ή πατριδα ,τότε μέσα στήν θλίψη μας, η μόνη ικανοποίηση πού θά νοιώσουμε όλοι μας είναι ότι ό προδότης πολιτικός βάσει τού νόμου,θα οδηγηθει στό εκτελεστικό απόσπασμα… Έτσι δέν είναι…!

 3. Στρατηγέ ! Πήγα στο πρώτο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ,έμπλεος πατριωτικής εξάρσεως , και το αποτέλεσμα ήταν 140 χώρες να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με σκέτο » Μακεδονία »

  Αν πάω και στο δεύτερο συλλαλητήριο , φοβάμαι πως και οι υπόλοιπες 50 χώρες του πλανήτη , που δεν τα αναγνώρισαν με το σκέτο » Μακεδονία » , θα το κάνουν τώρα .

  Επειδή δεν θέλω ,ειλικρινά δεν θέλω , δεν θέλω με τίποτε ! το σκέτο » Μακεδονία » να συνοδεύει τους Σκοπιανούς , δεν θα πάω στο δεύτερο συλλαλητήριο .

  Κάτι άλλο μας χρειάζεται , διαφορετικό από συλλαλητήρια .
  Κάτι άλλο , που μακάρι να μπορεί να απαλείψει , ακόμη και σύνθετο όνομα με Μακεδονία .

  Κάτι άλλο μας χρειάζεται · κάτι τελείως διαφορετικό από εκείνο που αποφάσισαν συνάδελφοί σας στρατιωτικοί — είμαι βέβαιος ότι δεν τους επιδοκιμάζεται — , όταν αποφάσισαν να ……» σώσουν » την Κύπρο μας το 1974 και την ……» έσωσαν » ……..

Δώστε απάντησηΠροβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr