Δικαίωση για τον ” ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ” νόμιμο πλέον και για εκθέσεις το Κέντρο Γούνας

 

Με χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης ( ψηφίστηκε στην βουλή) το κέντρο γούνας έχει νομιμοποιηθεί και για την διοργάνωση των εκθέσεων. Η Διοίκηση ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ γράφει ιστορία με την σοβαρότερη εξέλιξη για τον κλάδο της γουνοποιίας

Δ.Τ – Ιδιαίτερη σημασία  για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς είχε η χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή, όπου, μεταξύ άλλων, υπερψηφίστηκε το τεράστιας σημασίας για τον κλάδο της γούνας άρθρο, αναφορικά με τη χρήση του κτιρίου του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, μετά τη δημοσίευση του σχετικού Νόμου, λαμβάνει και επισήμως τον χαρακτήρα του Εκθεσιακού.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία θα έχει μεγάλα οφέλη για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, τον κλάδο της γούνας, καθώς και για ολόκληρη της Δυτική Μακεδονία, αφού δίνει τη δυνατότητα να διευρυνθούν και να αναπτυχθούν οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο εν λόγω κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2013, επί θητείας του επίτιμου Προέδρου του ΣΓΚ, κ. Ηρακλή Καλλισθένη.

Η αλλαγή της χρήσης του κτιρίου, ουσιαστικά, «λύνει τα χέρια» της νυν αλλά και των επόμενων διοικήσεων του Συνδέσμου, θέτοντας τις βάσεις για να υλοποιηθούν αναπτυξιακά σχέδια για την αναβάθμιση και επέκταση του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων που θα προσδώσουν οικονομική διέγερση στους επιχειρηματίες του τόπου μας.

Ουσιαστικά, ο τόπος μας αποκτά ένα δυνατό «εργαλείο», το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους από τους γουνοποιούς, αλλά και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς που μπορούν να το εντάξουν στον αναπτυξιακό τους σχεδιασμό για την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά πρωτίστως την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, για τις ενέργειές της, οι οποίες ήταν καταλυτικές για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.  Γιώργο Σταθάκη, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλη Μιχελάκη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θόδωρο Καρυπίδη, για την ανάληψη των πρωτοβουλιών που οδήγησαν σε αυτή την εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Επίσης, το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO που υποστήριξε ενεργά το δίκαιο αίτημα του Συνδέσμου, τους Συνεργάτες μας: την Τεχνική Εταιρία «Δ. Σαμαράς και Συνεργάτες» και τον Πολιτικό Μηχανικό,  κ. Σιδέρη Σμαρόπουλο, οι οποίοι χειρίστηκαν και οργάνωσαν με άψογο επιστημονικό τρόπο όλη την απαιτούμενη διαδικασία για την αλλαγή της χρήσης του κτιρίου, καθώς και τους τοπικούς φορείς που συνέδραμαν με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση ικανοποίησης του αιτήματος του Συνδέσμου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Ιανουάριος, 2018, 10:14 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση


Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr