Και η »Μύησις» στο έργο » Extro Cult » με συνολικό προϋπολογισμό 697.003 ευρώ

Η εναρκτήρια τεχνική συνάντηση για το έργο Extro Cult στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και υλοποιείται στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα Αλβανία με συνολικό προϋπολογισμό 697.003 ευρώ, πραγματοποιήθηκε 31.1.2018 στη Θεσσαλονίκη.

Το εταιρικό σχήμα του Extro Cult απαρτίζουν το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς, ως επικεφαλής εταίρος, το θέατρο Ζάκυθος, η Πολιτιστική & Αναπτυξιακή Εταιρία «Μύησις» Καστοριάς, ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, ο Δήμος Pogradec και το Center for Economic Development and International Relationship.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η προώθηση πολιτιστικών και γαστρονομικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, ως μέσο για την διασυνοριακή διασύνδεση της παραδοσιακή και μοντέρνας πολιτιστικής ζωής και κληρονομίας της διασυνοριακής περιοχής, λειτουργώντας και ως βάση για την συνεργασία, την δικτύωση και την προώθηση της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Επίσης, έχει ως στόχο να διευρύνει τις προοπτικές και το εύρος της πολιτιστικής συνεργασίας, να στηρίξει την πολιτιστική δημιουργία των νέων και να προωθήσει την πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων το έργο προβλέπει την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στον περιβάλλοντα χώρο του πρόσφατα ανακαινισμένου παλαιού δημοτικού σχολείου Καλεντζίου Πλαισίων, τη διοργάνωση γεγονότων πολιτισμού, τη θεατρική παραγωγή, τη συγκρότηση φακέλου για την υποβολή υποψηφιότητας εγγραφής στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με δράσεις προβολής και δημοσιότητας, καθώς και δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Πληροφορίες και από http://www.dimotikanea.gr/

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Φεβρουάριος, 2018, 7:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr