Αδαμόπουλος » Ανεπιθύμητος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης μετά τις δηλώσεις του »

Κρίσιμες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς ΣΩΤΗΡΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης – Αιχμές και άλλους……….που συντονίζονται με την κυβερνητική πολιτική. Αμηχανία και προβληματισμός στο περιβάλλον ΚΑΡΥΠΙΔΗ

 

Πέφτω από τα σύννεφα! Σοβαρός άνθρωπος υποτίθεται! Ψηφίστηκε από τους Θεσσαλονικείς (Μακεδόνες όντες) δήμαρχός τους!!! Και τι κάνει; Δηλώνει ότι στην Καστοριά και τη Φλώρινα μιλάμε τα σλαβομακεδόνικα!!!! Ποιά είναι αυτή η γλώσσα αλήθεια; Από πού προέρχεται; Από τα Σλάβικα; Από τα Βουλγάρικα; Μήπως από την αρχαία γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος; Αυτή η στάση, συνιστά προσβολή τουλάχιστον για την Καστοριά. Μπορεί κάποιοι να μην το βλέπουν έτσι. Μπορεί κάποιοι να συμπλέουν! Να βγουν και να το δηλώσουν, ευθαρσώς χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και ας είναι υπόλογοι σ’αυτούς που έπεσαν για την Μακεδονία σ’αυτά τα χώματα. Για όσο πάντως εγώ θα είμαι Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος, τουλάχιστον στο γραφείο μου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Φεβρουάριος, 2018, 3:07 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αδαμόπουλος » Ανεπιθύμητος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης μετά τις δηλώσεις του »”

 1. Τον Μάϊο του 2004 στη μνήμη των εκατό χρόνων από το θάνατο του Παύλου Μελά , η Μητρόπολη Καστοριάς διοργάνωσε επιστημονικό συνέδριο .
  Τα πρακτικά αυτού του συνεδρίου εκδόθηκαν με τίτλο :
  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ
  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
  ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
  ΕΚΑΤΟ ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 1904— 2004
  ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  ΧΟΡΗΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ — 2005

  Το συνέδριο αυτό έκλεισε με ομιλία ενός από τους πρυτάνεις — κατά τη γνώμη μου — της Μακεδονικής ιστορίας Νίκου Μέρτζου , ο οποίος είπε : ( αντιγράφω σελ. 258 )

  » Όλα ξεκίνησαν τότε από τη Μακεδονία . Εδώ , ωστόσο , είχε προηγηθεί αφανής αλλά απηνής ένας τριακονταετής Μακεδονικός Αγώνας 1871 με το Βουλγαρικό Σχίσμα έως το 1904 με τη θυσία του Παύλου Μελά και την ελληνική αντεπίθεση . Και στον αγώνα εκείνο , όπως δεν το είπε κανείς , το άγιο σώμα και το άγιο αίμα της υπέρτατης θυσίας μέσα στους κόλπους της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας υπήρξαν κατ’εξοχήν οι σλαβόφωνοι Έλληνες στη Μακεδονία » .

  Τι γλώσσα μιλούσαν άραγε αυτοί οι σλαβόφωνοι με την ελληνική συνείδηση ;

  Δεν θυμάμαι πού ακριβώς ,αλλά πρόσφατα διάβαζα , ότι ο Καπετάν Κώτας με διερμηνέα — για καλύτερα — συνομίλησε με τον Παύλο Μελά .

  Και τι θέλαν αυτοί οι σλαβόφωνοι της » υπέρτατης θυσίας » ;
  Θέλαν την ένωση της Μακεδονίας με την Ελλάδα ! κι όχι το χωρισμό της Μακεδονίας από αυτήν , όπως βαυκαλίζονται οι σύγχρονοι σλαβόφωνοι των Σκοπίων ,,,,,,,,

  Όπως εξελίχθηκε ο εμφύλιος του 1946—1949 , για τη Μακεδονία είχε ακόμη ένα καλό : Οι σλαβόφωνοι σύμμαχοι και συμπολεμιστές του ΚΚΕ , που θέλαν την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα , με το τέλος του εμφυλίου έφυγαν οριστικά για τα Σκόπια και τη Βουλγαρία και ησυχάσαμε !

  Όσοι έμειναν στη χώρα , τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία , θέλει να πιστεύει κανείς , ότι ανήκουν στους σλαβόφωνους της » υπέρτατης θυσίας » .
  Κι αν σε μερικά χωριά μας , κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θέλουν να μιλούν ακόμη και το σλαβικό ίδίωμά τους δεν χάθηκε ο κόσμος .

  Ο κόσμος , νομίζω , ότι » χάνεται » , όταν δεν θέλουμε να παραδεχθούμε μια πραγματικότητα ………

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr