Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού δομών και εξοικονόμησης πόρων μας βρίσκει σύμφωνους, σε όποιον τομέα και αν επιχειρείται, συμπεριλαμβανομένου και του ακαδημαϊκού χώρου. Αρκεί να γίνεται με βάση συγκεκριμένο πλάνο, ως αποτέλεσμα συνολικού σχεδιασμού, και όχι περιπτωσιολογικά και αποσπασματικά, με αδιαφανείς διαδικασίες και ψηφοθηρικά κίνητρα, όπως στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το γεγονός αυτό επισήμανε η Μαρία Αντωνίου, στην ομιλία που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου, για την ίδρυση πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εκτός από τη σύσταση του νέου αυτού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και αρκετές διατάξεις για το χώρο της έρευνας.

Η Μαρία Αντωνίου έκανε λόγο για αποσπασματικές και ασύνδετες μεταξύ τους διατάξεις, στις οποίες υπάρχουν βέβαια και ορισμένες θετικές ρυθμίσεις, καθώς επίσης και για προχειρότητα νομοθέτησης, η οποία είναι παροιμιώδης.

Χαρακτηριστικός ο επίλογος της Μαρίας Αντωνίου, όπου τονίζει ότι “οι νέοι της χώρας μας, επιστήμονες και ερευνητές δεν έχουν ανάγκη από έναν Αναπληρωτή Υπουργό – ηθοποιό Έρευνας και Καινοτομίας, ο οποίος θα πρωταγωνιστεί σε προπαγανδιστικά βίντεο, λέγοντας ψέματα. Βγείτε επιτέλους, έστω και τώρα, και πείτε την αλήθεια στους νέους μας επιστήμονες. Πείτε τους ότι όταν τα καθεστώτα πέσουν και απελευθερωθούν οι ιδέες τότε μόνο θα ανθίσουν τα λουλούδια που φαίνονται στο βίντεο. Γιατί μας κουράσατε με τα ψέματα. Και η αλήθεια θα είναι αποκαλυπτική.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Φεβρουάριος, 2018, 4:46 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr