Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, προγραμματίζει ο ΟΑΕΔ να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες της β’ φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά στην πρόσληψη 7.180 ανέργων σε 34 δήμους όλης της χώρας.

Η διαδικασία των ενστάσεων με τον έλεγχό τους και την έγκριση ή την απόρριψη κάθε μιας από αυτές, διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο. Ήταν τέτοιος μάλιστα ο όγκος τους, που δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο.

Έτσι αποφασίστηκε μέρος των ενστάσεων να απασχολήσει το επόμενο ΔΣ, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεθαύριο Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού θα πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις, προσθήκες ή αφαιρέσεις ωφελουμένων και τους ελέγχους στους νέους πίνακες. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η ανάρτηση των οριστικών πινάκων με τους ωφελούμενους , τους επιλαχόντες και τους αποκλειόμενους, να γίνει από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και έως το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των δήμων έγινε με βάση το ποσοστό ανεργίας που είχαν. Οι ωφελούμενοι θα έχουν το δικαίωμα να εργαστούν για οκτώ μήνες, με όρους πλήρους απασχόλησης, στις θέσεις κοινωφελούς εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στους εν λόγω δήμους.

 

Με βάση τον προγραμματισμό για την τρέχουσα χρονιά, αναμένεται να προκηρυχθεί πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 20.000 θέσεις απασχόλησης στο Δημόσιο. Όμως ακόμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν έχουν ετοιμάσει το σχετικό πλάνο λειτουργίας της κοινωφελούς απασχόλησης για το τρέχον έτος, κάτι που αναμένεται να είναι έτοιμο σύντομα.

Πηγή Πληροφοριών:dikaiolgitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Φεβρουάριος, 2018, 7:32 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr