Υπογραφή συμφωνητικού της προμήθειας «Πολυμηχανήματος για τη διαχείριση των οικοτόπων υπερυδατικής βλάστησης (καλαμώνες) στη λίμνη Καστοριάς»

Δ.Τ – Υπογράφηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018  στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και της αναδόχου εταιρίας «LIGNOS», το συμφωνητικό για την προμήθεια «Πολυμηχανήματος για τη διαχείριση των οικοτόπων υπερυδατικής βλάστησης (καλαμώνες) στη λίμνη Καστοριάς», προϋπολογισμού 375.720 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η προμήθεια είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  2014 – 2020» και η  συνολική προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε οχτώ (8)  μήνες.  

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης σημείωσε μεταξύ άλλων :  «Οι πολιτικές πρέπει να γίνονται εμπράκτως και όχι να μένουν στη θεωρία των εξαγγελιών και των κραυγών και νομίζω ότι το πολυμηχάνημα  θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη της λίμνης της Καστοριάς, όπου  ήδη τα  βήματα προόδου είναι σημαντικά και τα αναγνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι, βλέποντας το πόσο καθαρίζει η λίμνη και ότι με τη  διαχείριση που επιτελούμε επιφέρουμε αποτέλεσμα.

Το πολυμηχάνημα είναι μια ακόμη πολιτική, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου διαχείρισης της λίμνης, όπου έρχεται να ενισχύσει  τις  ευθύνες μας έναντι του περιβάλλοντος, διότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα πρέπει να υπάρχει με την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος υπογράμμισε την μεγάλη σημασία απόκτησης του πολυμηχανήματος, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει το οικοσύστημα της λίμνης αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Φεβρουάριος, 2018, 6:08 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr