Περί αναγκαιότητας ύπαρξης στρατιωτικής Μονάδας στην Καστοριά

Οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις των βόρειων όμορων κρατών έχουν εκφραστεί πολλάκις, από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Ράμα για «μεγάλη Αλβανία», την ύπαρξη μειονότητας τσάμηδων σε Ήπειρο – Θεσπρωτία και την ΑΟΖ στο Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και την άρνηση του Πρωθυπουργού Ζάεφ για απαλοιφή των αλυτρωτικών κειμένων απο το Σύνταγμα της πΓΔΜ.

                Όποιος πιστεύει ότι αυτή η αλυτρωτική ρητορική δεν μπορεί να μεταφραστεί σε στρατιωτική απειλή, απλά εθελοτυφλεί. Διότι είναι πολλά τα παραδείγματα Αλβανών παραστρατιωτικών, οι οποίοι διεξήγαγαν αποσταθεροποιητικές επιχειρήσεις  ανταρτοπολέμου σε Κόσοβο, Τέτοβο και Κουμάνοβο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κινηθούν αποτρεπτικά προς εξάλειψη της απειλής, είτε δυνάμεις της KFOR, είτε οι ένοπλες δυνάμεις της πΓΔΜ.

                Κατόπιν των παραπάνω, η ύπαρξη στρατιωτικής Μονάδας με έδρα την Καστοριά, καθίσταται πλέον επιτακτική. Η Μονάδα αυτή θα έχει τριπλή αποστολή – έργο:

 1. Με τη φυσική παρουσία θα δρα αμυντικά – αποτρεπτικά, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
 2. Θα δύναται να προβαίνει σε ενέργειες άμεσης αντίδρασης, σε περίπτωση που παραστρατιωτικές δυνάμεις παρεισφρήσουν της ελληνικής επικράτειας.
 3. Θα αποτελούν ισχυρή εφεδρεία για τις Ελληνικές αρχές

α.            σε περίπτωση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αλλά κυρίως για την άμεση επέμβαση σε αποσταθεροποιητικές ενέργειες μεταναστών που προσπαθούν να διέλθουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ή και όσων έχουν εισέλθει με παρόμοιες βλέψεις.

β.            καθυστέρησης επιθετικής ενέργειας από αλβανικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων, κατόπιν προτροπής της Τουρκίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Μάρτιος, 2018, 11:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr