Ο Γ.Κασαπίδης πρότεινε να γίνει η Κοζάνη… κέντρο ναυτικών σπουδών

Μπορεί η Κοζάνη να μην έχει θάλασσα, παρά μόνο μια λίμνη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τοπικό βουλευτή να προτείνει την ίδρυση Κέντρου Ναυτικών Σπουδών στην πόλη.
Ο λόγος για τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κασαπίδη ο οποίος από τη Βουλή υποστήριξε ότι Κοζάνη μπορεί να μετατραπεί σε Κέντρο Ναυτικών Σπουδών ενώ πρότεινε τη δημιουργία Ναυτικού Λυκείου στην περιοχή, ώστε οι νέοι να βρουν επαγγελματική διέξοδο στα θαλάσσια επαγγέλματα.
Ο Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η εφοπλιστική κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει Ναυτικό λύκειο στη Χίο. Εξ’ αφορμής αυτού του γεγονότος, στη συνεργασία που είχαμε ζήτησα να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και στην Κοζάνη, πράγμα που δέχτηκαν με πολύ χαρά. (…).

«Εδώ λοιπόν θα δοθεί η δυνατότητα μέσα από μία διαδικασία εκπαίδευσης που θα γίνεται μέσα από το τεχνικό λύκειο και την αναβάθμισή του, ώστε να μπορούν κάποιες ειδικότητες να βρίσκουν επαγγελματική αποκατάσταση σε καλά αμειβόμενες θέσεις σε ναυτικά επαγγέλματα στην πατρίδα μας. Το κέρδος θα είναι ότι θα υπάρχει μία εναλλακτική επιλογή και στην περιοχή μας, διότι έχουμε εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό, το οποίο βοηθά πολύ στα ναυτικά επαγγέλματα και δεν θα φεύγουν οι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό.

Αντιθέτως, μπορούν να έχουν τις οικογένειές τους εδώ στην περιοχή μας και οι ίδιοι να εργάζονται πέντε μήνες στη θάλασσα και τους υπόλοιπους να μένουν εδώ στη στεριά και στον τόπο μας. Το άλλο κομμάτι αφορά όλα τα επαγγέλματα που συμμετέχουν στις περιφερειακές οικονομίες, που αναπτύσσονται γύρω από την ναυτιλία και αφορά επαγγέλματα που είναι είτε στο καράβι είτε στη στεριά είτε στα λιμάνια, είτε στις εταιρίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κασαπίδης.
 
Πληροφορίες από e-ptolemeos & ΤΑ ΝΕΑ
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Μάρτιος, 2018, 11:48 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr