Παγκόσμια διάκριση για την εμβρυολόγο & ερευνήτρια ΣΟΦΙΑ ΜΑΚΙΕΒΑ –

Η ερευνητική πρόταση που κατέθεσε θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΚΙΕΒΑ μετά την αποφοίτηση της από το 3ο Ενιαίο Γενικό Λύκειο Καστοριάς το 2005 σπούδασε στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ακολούθησε μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Εδιμβούργο της Βρετανίας πάνω στην αναπαραγωγική βιολογία ( 2010-2016). Έπειτα από μετακίνηση στο Μιλάνο το 2017 με σκοπό να μετεκπαιδευτεί στην κλινική εμβρυολογία στο διαδεδομένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο San Raffaele, οι ακαδημαικές της δραστηριότητες οδήγησαν στην υποβολή ερευνητικής πρότασης στο ανοιχτό παγκόσμιο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 – Πράξεις Marie-Curie

Οι υποτροφίες Marie-Curie δίνονται μεμονομένα με διαφάνεια και ανεξάρτητη αξιολόγηση στους καλύτερους και πιο ελπιδοφόρους έμπειρους ερευνητές.

Η ερευνητική πρόταση που κατέθεσε η Σοφία Μακιέβα θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Κονδύλια, έχει να κάνει με ανάπτυξη νέας μεθόδου στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και συγκεκριμένα, νέας μη-επεμβατικής τεχνικής προεμφυτευτικού ελέγχου για την διάγνωση γενετικών ασθενειών στα έμβρυα που προκύπτουν από την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Είναι μια σημαντική διάκριση που εκτός από την οικογένεια της κάνει περήφανη και την ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάρτιος, 2018, 9:01 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr