Ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα εκατοντάδων ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε στην Καστοριά

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Ανεπίλυτο από το έτος 2014 μέχρι και σήμερα το πρόβλημα εκατοντάδων ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε στην Καστοριά»

Σοβαρό και ανεπίλυτο μέχρι και σήμερα το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν περίπου χίλιοι Καστοριανοί ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και δη στο τοπικό κατάστημα Καστοριάς. Πρόκειται για επιχειρηματίες οι οποίοι ενώ είναι  ενήμεροι ασφαλισμένοι, ξαφνικά εμφανίζονται ως οφειλέτες με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα και με τις συντάξεις τους αλλά και γενικότερα στις οικονομικές δραστηριότητες.

Το θέμα αρχικώς δημιουργήθηκε κατά το έτος 1995, όταν το τοπικό κατάστημα Καστοριάς έκανε την μετάπτωση των στοιχείων από χειρόγραφη σε ηλεκτρονική μορφή. Τότε προφανώς εκ παραδρομής περάστηκαν σε απροσδιόριστο αριθμό Καστοριανών επιχειρηματιών λάθος κατηγορίες ασφάλισης.

Ενώ λοιπόν ήδη από το έτος 2014, χρόνο κατά τον οποίο ενέκυψε το πρόβλημα, οι εκάστοτε αρμόδιοι Υπουργοί παραδέχτηκαν ότι κακώς συνέβη, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί.

Κατά συνέπεια, οι εν λόγω ασφαλισμένοι πλέον έχουν περιέλθει σε απόγνωση διότι καλούνται να καταβάλουν σημαντικά χρηματικά ποσά, ενώ περίμεναν να λάβουν την σύνταξη τους ή ακόμη να κατέβουν ασφαλιστική κατηγορία, εντούτοις διαπιστώνουν ότι υποχρεούνται να καταβάλουν παλιές οφειλές.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο στην άμεση επίλυση του προβλήματος παρέχοντας μια δίκαιη λύση, διότι δεν είναι ανεκτό να ταλαιπωρούνται ασφαλισμένοι πολίτες για τα σφάλματα του Οργανισμού; Γιατί δεν έχει συμβεί αυτό μέχρι σήμερα;

Θα αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι οι οποίοι υποχρεώθηκαν να καταβάλουν ποσά ως ασφαλιστικές οφειλές προκειμένου να έχουν θεωρημένο βιβλιάριο και ασφαλιστική ενημερότητα, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι υπαίτιοι οφειλέτες;

Αθήνα, 12/02/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Μάρτιος, 2018, 7:13 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr