«Αναγκαία η πρόσθετη αρωγή της Πολιτείας προς την περισσότερο εκτεθειμένη στον χειμώνα Περιφέρεια της χώρας»

ΠΡΟΣ:

1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δ.Τ – Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, στην προτελευταία θέση ως προς το ύψος της κατανομής των πόρων του προγράμματος «Εξοικονομώ II», βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, κατά την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η οποία είναι η περισσότερο εκτεθειμένη στις πολικές συνθήκες του χειμώνα περιφέρεια της χώρας, λαμβάνει μόλις 6.662.055 €, καταλαμβάνοντας την προτελευταία θέση στον σχετικό πίνακα.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν συνεισέφερε δικά της κεφάλαια στον προϋπολογισμό του εν λόγω προγράμματος, κάτι το οποίο έπραξαν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ II» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) καθώς και από εθνικούς πόρους, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (Ε.Π.Αν.Ε.Κ.) του Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  1. Προτίθεται η Πολιτεία να προσφέρει επιπρόσθετη οικονομική αρωγή προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω εθνικών πόρων, προκειμένου να επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των εν λόγω κονδυλίων από τον ελληνικό λαό και να καταστεί εφικτή η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών του χειμώνα στην εν λόγω Περιφέρεια;

  2. Προτίθεται η Πολιτεία να θεσπίσει πρόσθετα και ειδικότερα κριτήρια ως προς την κατανομή των εν λόγω κονδυλίων, τα οποία θα έχουν αφενός γεωγραφική και κλιματολογική υπόσταση και αφετέρου θα αντισταθμίζουν ενδεχόμενες κωλυσιεργίες των Περιφερειακών υπηρεσιών, ως προς την απορρόφηση των χρημάτων;

Αθήνα, 24/02/2018

Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Χατζησάββας

Βουλευτής Κιλκίς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Μάρτιος, 2018, 8:09 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr