Ερχεται το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι

Την επόμενη πενταετία ενδεχομένως να καταστεί εμπορικά διαθέσιμο το λεγόμενο ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου της Αμερικανική Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στο Σικάγο.

Η Δρ Στέφανι Πέιτζ, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον παρουσίασε μελέτη στην οποία είχαν λάβει μέρος 83 άνδρες που είχαν πάρει από του στόματος διδεκανοϊκή διμεθανολιδόνη (DMAU) για έναν μήνα. Αυτό συντέλεσε σε μείωση της τεστοστερόνης, καθώς και άλλων δύο ορμονών που σχετίζονται με την παραγωγή του σπέρματος.

Βέβαια, παρατηρήθηκαν και παρενέργειες, με εξασθένηση της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Δρ Πέιτζ επρόκειτο «προκαταρκτικής φάσης μελέτη» που έδειξε ότι όταν οι άνδρες πήραν το πρωτότυπο του αντισυλληπτικού χαπιού «παρατηρήθηκαν αλλαγές στις ορμόνες τους που πιστεύουε ότι θα είναι αποτελεσματικές καθώς προχωρά η ανάπτυξη του χαπιού».

Και συμπλήρωσε ότι, «δεν έχουμε ακόμα αποδείξει ακόμα ότι θα είναι ασφαλές. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι».

Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή είχαν ελαφρώς αυξημένη HDL («καλή») χοληστερόλη και μικρή αύξηση σωματικού βάρους. Οι αλλαγές αυτές είναι σαφώς προτιμότερες από εκείνες που είχαν καταγραφεί σε κλινική μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2016 με ενέσιμο αντισυλληπτικό για άνδρες σχεδιασμένο να μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Αν και τα αποτελέσματα έδειξαν 96% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη μιας κύησης, στο δεύτερο στάδιο η δοκιμή σταμάτησε αφού οι άνδρες εκδήλωσαν σοβαρής μορφής ακμή και εναλλαγές στη διάθεση. Ένας άνδρας εκδήλωσης σοβαρής μορφής κατάθλιψη και ένας άλλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Στην περίπτωση του αντισυλληπτικού χαπιού που αναπτύσσει η ομάδα της Δρ Πέιτζ ο στόχος δεν είναι μόνο η πρόληψη μιας ανεπιθύμητης κύησης αλλά και οφέλη υγείας όπως αυτά που απολαμβάνουν οι γυναίκες από την ορμονική αντισύλληψη, όπως για παράδειγμα μειωμένο κίνδυνο καρκίνου της μήτρας.

Βέβαια, μένει να απαντηθεί και κατά πόσο υπάρχει ουσιαστική αναγκαιότητα για ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι. Η Δρ Πέιτζ υποστηρίζει πως οι άνδρες όντως οι άνδρες ενδιαφέρονται για ορμονική αντισύλληψη απλά προς το παρόν δεν έχουν επιλογές.

«Υπάρχουν άνδρες με σταθερή σχέση που όμως δεν επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά και άνδρες που η σύντροφός τους δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάρει ορμονική αντισύλληψη και τέλος, εκείνοι οι νεαροί που θέλουν να ελέγχουν τη γονιμότητά τους», σημείωσε η ερευνήτρια.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Μάρτιος, 2018, 9:51 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr