Γνωριμία με τις Πυροσβεστικές φωλιές

Το νερό, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι το καλύτερο κατασβεστικό υλικό, τουλάχιστον για μεγάλο αριθμό περιπτώσεων πυρκαγιάς. Υπάρχει άφθονο στη φύση, χρειάζεται ελάχιστη επεξεργασία, αποθηκεύεται εύκολα και οι ιδιότητές του εξασφαλίζουν τη γρήγορη κατάσβεση μιας πυρκαγιάς τουλάχιστον στα αρχικά της στάδια. Η διαχείριση του νερού για πυροσβεστικούς λόγους και για την πλειοψηφία των εφαρμογών γίνεται με τις γνωστές μας πυροσβεστικές φωλιές. Οι πυροσβεστικές φωλιές  της εταιρείας FIRE PROTECTION PAGOMENOS, χαρακτηρίζονται, όπως άλλωστε όλα τα αντιπυρικά μας προϊόντα, από υψηλή ποιότητα κατασκευής και απόδοσης. Μπορείτε λοιπόν να βρείτε διαφόρων τύπων πυροσβεστικές φωλιές. Πολυεστερική – τετράγωνη, πολυεστερική – ημικυκλική, ανοξείδωτη, γαλβανιζέ, διπλής όψεως, μεταλλική κόκκινη, με διάφανη πόρτα, κενές ή πλήρεις. Πέραν βέβαια της αναγνωρισμένης ποιότητα των πυροσβεστικών φωλιών, θα πρέπει να τηρούνται ορισμένοι απαραίτητοι κανόνες.  Που αναφέρονται  στην σωστή τοποθέτηση τους, την άψογη κατάσταση, την ευκολία προσπέλασης και την εκπαίδευση, σε ότι αφορά την χρήση τους. Οι πυροσβεστικές φωλιές, καταρχήν πρέπει να τοποθετούνται σε ασφαλή και επίκαιρα σημεία των χώρων που προστατεύονται.  Ο αριθμός των πυροσβεστικών φωλιών για την κάλυψη όλων των σημείων του προστατευόμενου χώρου, υπολογίζεται με ακτίνα 30 m που είναι το άθροισμα των μηκών του εύκαμπτου πυροσβεστικού σωλήνα (20 m) και της βολής νερού (10 m). Το ερμάριο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο έτσι ώστε η πόρτα του να ανοίγει προς το στόμιο υδροληψίας για γρηγορότερη σύνδεση. Ο κρουνός υδροληψίας θα πρέπει πάντα να τοποθετείται προς την πλευρά προς την οποία αναμένεται να αναπτυχθεί η πυρκαγιά και να μην εμποδίζεται από άλλα φυσικά εμπόδια όπως πόρτες.

Σε περίπτωση που για αισθητικούς λόγους, το πυροσβεστικό ερμάριο τοποθετηθεί σε εσοχή ή άλλο ερμάριο, οι πόρτες του πυροσβεστικού ερμαρίου θα πρέπει να ανοίγουν τόσο ώστε να επιτρέπουν την εύκολη σύνδεση του εύκαμπτου σωλήνα στην υδροληψία και την πλήρη ανάπτυξή του χωρίς φυσικά εμπόδια όπως πχ. τα φύλλα του επιπρόσθετου ερμαρίου τα οποία πρέπει να εξασφαλίζουν με μηχανισμούς ταχείας ασφάλισης στην ανοιχτή θέση. Είναι ξεκάθαρη η σημασία της πυροσβεστικής φωλιάς, τόσο ως εγκατάστασης όσο βέβαια και ως χρήσης.  Η απαραίτητη εκπαίδευση όσων εμπλέκονται στη χρήση της, η σωστή συντήρηση της και γενικά η φροντίδα που πρέπει να επιδεικνύουμε για την διατήρηση της σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, αποτελούν προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική αντιπυρική πρόληψη. Και επειδή θα χρειαστείτε αξιόπιστη και υπεύθυνη ενημέρωση και καθοδήγηση για την σωστή επιλογή πυροσβεστικής φωλιάς (κανείς δεν γεννήθηκε ειδικός!), οι άνθρωποι της εταιρείας  FIRE PROTECTION PAGOMENOS είναι εδώ, στη διάθεση σας για να σχεδιάσετε από κοινού την προστασία της επιχείρησης και της περιουσίας σας. Μα πάνω  και πριν απ’ όλα της ζωής σας και των ανθρώπων σας.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Μάρτιος, 2018, 6:25 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr