Σε Άργος Ορεστικό και Καστοριά η Μαρία Αντωνίου

Στο Άργος Ορεστικό την Μ.Πέμπτη, για την κορύφωση του Θείου Δράματος με τα Πάθη, τη Σταύρωση και το Θάνατό του Χριστού και στην Καστοριά την Μ.Παρασκευή για την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και την λιτάνευση Σταυρού και Επιταφίου, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, ανάμεσα σε πλήθος πιστών και μέσα σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης.

Ενδεικτικά των Άγιων Ημερών και τα σχόλιά της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνοδεύονται από τις σχετικές φωτογραφίες:

Μεγάλη συγκίνηση να αντικρίζεις στους Ναούς της βυζαντινής Καστοριάς, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, δύο καρέκλες με τα ονόματά τους για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, τον Άγγελο και τον Δημήτρη, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανουπόλεως, εις ένδειξη τιμής και αγάπης προς τα παιδιά και τους γονείς τους.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στεκόμαστε με δέος κάτω από το Σταυρό με την παράκληση να έρθει όσο πιο γρήγορα η ώρα που θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στην πατρίδα και στις οικογένειές τους.

Γενιές και γενιές, αιώνες τώρα, ψάλλουμε το “ω γλυκύ μου έαρ”, τον μελωδικότερο ύμνο της Ορθοδοξίας, στην συγκλονιστική συμμετοχή μας στην Περιφορά του Επιταφίου.

Ο κοινός θρήνος, μέσα από τις ταπεινές φλόγες των κεριών και η συναίσθηση του δέους μπροστά στο Θείο, μετατρέπουν το “ω γλυκύ μου έαρ” σε ένα υπερβατικό συναίσθημα γλυκιάς άνοιξης, που ενώνεται με την άχνα των κεριών και το άρωμα των μύρων σε μια πνοή αγάπης”.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Απρίλιος, 2018, 10:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr