»Πόλεμος» στην Καβάλα του Αγροτικού συλλόγου με την κοινοπραξία TAP

Δ.Τ – Σχετικά με την προγραμματισμένη σύσκεψη στην Καβάλα, στις 15/5/18 που ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουμε τα παρακάτω:

Διαβάσαμε με έκπληξη ότι η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της από 28/3/18 σύσκεψης στο Υπουργείο Ανάπτυξης με εκπροσώπους της Τ.Α. και φορέων της Καβάλας προκειμένου να διευθετηθούν τα αντισταθμιστικά έργα που προτίθεται να κάνει η κοινοπραξία του ΤΑΡ . Επειδή παραβρεθήκαμε στη σύσκεψη αυτή, σαν Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας, υπογραμμίζουμε εμφατικά πως αντικείμενό της ήταν αποκλειστικά και μόνο η αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ εκτός της περιοχής των τεναγών Φιλίππων. Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν αντισταθμιστικά κοινωφελή έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού. Κατά την σύσκεψη ο Υπουργός ανέφερε θα αποστείλει στην περιοχή περιβαλλοντικό επιθεωρητή να διατρέξει την επίμαχο τμήμα της όδευσης και να κάνει τις παρατηρήσεις του.

Θεωρούμε απαράδεκτο, Υπουργός της Κυβέρνησης που θα πρέπει να υπηρετεί την λαϊκή κυριαρχία να λειτουργεί ως ενδιάμεσος της πολυεθνικής κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού, αντί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο υπαρκτό πρόβλημα της παράνομης διέλευσης του αγωγού από τα τενάγη.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας καλούνται να υπερασπιστούν τις αποφάσεις τόσο του Δημοτικού όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις οποίες εκφράζεται η βούληση συμπαράστασης στον αγώνα για την αλλαγή όδευσης. Επομένως πρέπει να απέχουν από οποιανδήποτε συζήτηση περί αντισταθμιστικών έργων.

Καλούμε τους εκπροσώπους του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ και όλους του κατοίκους της περιοχής να εντείνουν τον αγώνα για την αλλαγή όδευσης τώρα που το ζήτημα βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάιος, 2018, 10:11 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr