Παρέμβαση του Θ.Ζαγοράκη για τους 2 Έλληνες στρατιώτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του Επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη, οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάναμε  παρέμβαση για το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές στον Έβρο.

Καταδικάσαμε απερίφραστα τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης  και ζητήσαμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Στην ομιλία μου αποδοκίμασα τις προκλητικές επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και ζήτησα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα σχετικά με αυτό το θέμα. 

Αποτέλεσμα της παρέμβασής μας ήταν η έγκριση ψηφίσματος στο οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις τουρκικές αρχές «να ολοκληρώσουν ταχέως τις δικαστικές διαδικασίες, να απελευθερώσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Τις καλεί επίσης να «ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, για όλους τους εμπλεκόμενους, τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης».  

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάιος, 2018, 2:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, video, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr