Προς υλοποίηση σημαντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στην Καστοριά

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, μεταξύ εκπροσώπων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) και των δημοτικών αρχών της Καστοριάς, οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε η υλοποίηση δύο σημαντικών επενδύσεων στην περιοχή, κατόπιν σχετικών προτάσεων του Δήμου.

Πρόκειται για τη δωρεά ενός σύνθετου αποφρακτικού/βυτιοφόρου οχήματος και τη χρηματοδότηση Δασικών Διαχειριστικών Μελετών για τα δημοτικά δασοκτήματα. Οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο εθελοντικό πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που ο ΤΑΡ υλοποιεί στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται, κι αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Καστοριάς, στο βιοπορισμό των υλοτόμων της περιοχής, αλλά και στην περιβαλλοντική διαχείριση του τόσο σημαντικού δασικού οικοσυστήματος.

Σε ό,τι αφορά τα έργα, το νέο αποφρακτικό/βυτιοφόρο θα χορηγηθεί στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καστοριάς (ΔΕΥΑΚ) προς αντικατάσταση του παλαιού οχήματος, ώστε τα έργα της επιχείρησης να εκτελούνται πιο αποτελεσματικά και οικονομικά τόσο στην πόλη της Καστοριάς, όσο και στις 50 περίπου κοινότητες που εξυπηρετεί, προς όφελος συνολικά 30.000 κατοίκων.

Σχετικά με τις Διαχειριστικές Μελέτες Δασών, ο ΤΑΡ πρόκειται να χρηματοδοτήσει την εκπόνησή τους για τις δημοτικές δασικές εκτάσεις Κλεισούρας, Οξυάς, Λιθιάς και Αυγής. Πρόκειται για τον τρίτο Δήμο στη Δυτική Μακεδονία όπου υλοποιείται αντίστοιχη πρωτοβουλία, έπειτα από το Νεστόριο και το Άργος Ορεστικό. Οι μελέτες αυτές εξασφαλίζουν στους δασικούς συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους της περιοχής τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους για τα επόμενα 10 –τουλάχιστον– χρόνια.

Ως «Αγωγός Καλής Ενέργειας» ο ΤΑΡ στηρίζει τις τοπικές κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, υλοποιώντας –σε στενή συνεργασία μαζί τους– επενδύσεις που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες.

Στη συνάντηση της Τετάρτης, την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων και Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Δάγγας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιώργος Μπαμπάκος, καθώς και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής. Από πλευράς ΤΑΡ παρέστησαν ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, και ο Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Γιάννης Μαλεγκάνος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Μάιος, 2018, 6:57 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr