Ένα χρόνο μέχρι τις επόμενες κρίσιμες ευρωεκλογές

Σε ένα χρόνο από τώρα, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου 2019, οι πολίτες της ΕΕ από 27 χώρες θα ψηφίσουν για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε μια εκδήλωση για τον Τύπο που έλαβε χώρα σήμερα στο ΕΚ, ο Πρόεδρός του, Αντόνιο Ταγιάνι, κήρυξε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις επόμενες ευρωεκλογές του Μάϊου του 2019. Στις ευρωεκλογές θα εκλεγούν με άμεση καθολική ψηφοφορία τα 705 μέλη του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ θα αποφασισθεί έμμεσα και ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, θα λάβουν μέρος στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης οι πολίτες τόσο σε εθνικό και τοπικό επίπεδο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της συζήτησης για το πώς θα ήθελαν οι πολίτες να διαμορφωθεί η Ευρώπη στο μέλλον. Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, διάφοροι ηγέτες κυβερνήσεων των κρατών μελών έχουν κληθεί να συζητήσουν τα οράματά τους για την Ευρώπη με τους ευρωβουλευτές στις συνόδους ολομέλειας.

Στις αρχές Ιουνίου, το Κοινοβούλιο θα φιλοξενήσει περισσότερους από 8.000 νέους στο Στρασβούργο, οι οποίοι θα εκφράσουν τις ελπίδες και τους φόβους τους για το μέλλον της Ευρώπης και θα συζητήσουν τη μελλοντική της πορεία.

 

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2018 αποκαλύπτει ότι κατά μέσο όρο το 60% των πολιτών πιστεύει ότι η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ είναι κάτι καλό, ενώ to 67% των ερωτηθέντων είναι πεπεισμένοι ότι η χώρα τους έχει επωφεληθεί από την ιδιότητα του μέλους της ΕΕ. Τα ποσοστά αυτά είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί από το 1983.

Ο Πρόεδρος Ταγιάνι δήλωσε τα εξής:

 

«Oι επόμενες ευρωεκλογές θα είναι αναμφισβήτητα μία μάχη, όχι μόνο μεταξύ των παραδοσιακών κομμάτων της Δεξιάς, της Αριστεράς και του Κέντρου, αλλά και μεταξύ εκείνων που πιστεύουν στα οφέλη της συνεχιζόμενης συνεργασίας και της ολοκλήρωσης σε επίπεδο ΕΕ και εκείνων που θα ήθελαν να ανατρέψουν όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 70 χρόνια.»

 

«Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, το 50% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές, αν και μόνο ένας στους τρεις γνωρίζει πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν. Ως τον Μάιο του επόμενου έτους, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν την ημερομηνία διεξαγωγής τους καθώς και τις σοβαρές επιλογές που θα πρέπει να κάνουμε για τη μελλοντική πορεία της ηπείρου μας.»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Μάιος, 2018, 9:39 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr