Νέα αντίδραση του δημάρχου Βοΐου για τα διόδια

Κάθετα αντίθετος στην κατασκευή σταθμού διοδίων στη Σιάτιστα ο Δήμαρχος Βοΐου

«Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι παραδίδονται για χρήση ο ένας μετά τον άλλον, είναι ένα γεγονός που χαιρετίζουμε όλοι ανεξαιρέτως. Είναι οι δίαυλοι που οδηγούν στην ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου.

Η Εγνατία Οδός αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής που συμβάλει στην άρση της απομόνωσης των περιοχών από τις οποίες διέρχεται με σημαντικά οφέλη τόσο για την εθνική οικονομία, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, βοηθώντας στην οικονομική ανάπτυξή τους.

Η απόφαση εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων μας βρίσκει όμως κάθετα αντίθετους διότι η λειτουργία τους θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, αλλά και τους επισκέπτες και ασφαλώς θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ένα χρόνο μετά την δημοσιοποίηση του νέου ΦΕΚ, που αφορά την Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 6686/2014 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, εμμένουμε ως Δήμος στην αρχική μας στάση και εξακολουθούμε να δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή της Σιάτιστας.

Η απόφαση αυτή είναι εις βάρος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Πλήττεται σοβαρά η τοπική οικονομία, η ζωή των πολιτών μας, ο τουρισμός και η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δήμου μας. Ο Δήμος μας περικυκλώνεται από σταθμούς διοδίων και καταδικάζεται στην απομόνωση. Οι πολίτες μας που ήδη μετακινούνται σε γειτονικές περιοχές για εργασία, λόγω της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας αλλά και όσοι κάτοικοι μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις, θα επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος.

Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλο χτύπημα. Έχουμε ανάγκη τη στήριξη της Πολιτείας μέσα από ενέργειες που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή, θα μειώσουν τον αριθμό των ανέργων και θα δώσουν επιχειρηματικά κίνητρα και όχι υποβιβασμό και οικονομικό μαρασμό.

Καλούμε όλους τους Πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας να πάρουν θέση και να στηρίξουν των αγώνα μας. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βομβαρδίζεται από σταθμούς διοδίων και πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε. Το οφείλουμε στους δημότες μας και στα παιδιά μας».

Ο Δήμαρχος Βοΐου

Δημήτριος Λαμπρόπουλος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Μάιος, 2018, 10:42 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr