Ομιλία της Μ.Αντωνίου χθες στην Βουλή για νέα μέτρα και όνομα ΣΚΟΠΙΩΝ – Σκληρή επίθεση – VIDEO

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα αντί να συζητούμε το μείζον ζήτημα του χθεσινού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού για την επικείμενη Συμφωνία που θέλει να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, συζητούμε για το τέταρτο μνημόνιο.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρώτον, για να δεσμεύσει τη χώρα σε αυτά που συμφωνεί ο προς αποχώρηση Πρωθυπουργός, πρέπει να φέρει τη Συμφωνία στη Βουλή. Δεν έχει καμμία πολιτική νομιμοποίηση να κάνει κάτι άλλο.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Άλλα έλεγε ο Κουμουτσάκος!

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Δεύτερον, προσπαθήσατε…

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Άλλα έλεγε ο Κουμουτσάκος!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Σας παρακαλώ, κυρία Αναγνωστοπούλου!

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Σας άκουσα, κυρία Αναγνωστοπούλου.

Προσπαθήσατε και εσείς, κυρία Αναγνωστοπούλου, να μας πείσετε πριν από λίγο ότι είναι καλή η Συμφωνία, αλλά, από ό,τι είδαμε μέχρι στιγμής και από την εμπειρία που έχουμε από το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο που μας φέρατε, σας λέμε ότι είναι μια κακή Συμφωνία για τη χώρα.

Καλή είναι πιθανώς, κυρία Αναγνωστοπούλου, για τους γείτονες που χθες πανηγύριζαν. Σε αντίθεση με τους δίπλα, σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται προδομένοι.

Τρίτον, όλοι όσοι θέλουν να πετύχουν κάτι που δεν κατάφεραν με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας σάς θέλουν διαπραγματευτές. Τυχαίο; Όλα τα δώσατε: Υπερταμείο, εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, πλειστηριασμούς, Μακεδονία. Όλα τα δώσατε χωρίς να πάρετε το παραμικρό. Σας το λέω ορθά-κοφτά: Δεν ήταν εθνικιστής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν έλεγε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Τώρα δίνετε όχι μόνο το όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα, αλλά και την εθνότητα στα Σκόπια. Να ξέρετε, όμως, ότι, όπως είπαν πολύ μεγάλοι Έλληνες, Ελύτης, Τσάτσος, Μελίνα Μερκούρη, Αρβελέρ, οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψετε την ψυχή. Και εγώ δεν θα επιτρέψω να με αποκαλούν Νοτιομακεδόνισσα!

Πάμε, λοιπόν, στο σημερινό νομοσχέδιο, γιατί μας κάνατε πολλή κριτική: Τι συζητάμε και τη ψηφίζεται σήμερα, αγαπητοί συνάδελφοι. Επειδή ίσως δεν ξέρετε την ίδια αριθμητική με τον επισπεύδοντα Υπουργό ούτε μιλάτε το ίδιο καλά αγγλικά και φαντάζομαι ότι δεν διαθέτετε και τις μαγικές ικανότητες του κ. Τσακαλώτου, να σας πω ακριβώς τι ψηφίζεται, μπας και σταματήσετε επιτέλους την κοροϊδία δεξιά και αριστερά.

Ο κ. Τσακαλώτος στην ομιλία του στη Βουλή βάφτισε τις περικοπές αυξήσεις, τις υποθήκες εγγυήσεις και όλα αυτά σε ένα κείμενο στα αγγλικά, που, ως ο πιο καλός ο μαθητής των δανειστών, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων. Διότι το μεσοπρόθεσμο που συζητούμε σήμερα δεν είναι παρά το τέταρτο μνημόνιο, με απόλυτη αριστερή ιδιοκτησία, ένα μνημόνιο μόνο με υποχρεώσεις, χωρίς χρηματοδότηση, που ακολουθεί βέβαια το τρίτο μνημόνιο, δικό σας και αυτό, της αλήστου μνήμης εποχής Βαρουφάκη, καλοκαίρι του 2015. Προφανώς, προσπαθείτε να το ξεχάσετε αυτό.

Ένα τέταρτο, λοιπόν, μνημόνιο, που ασφαλώς καταρρίπτει με πάταγο τις νέες αυταπάτες της Κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα συμφωνήσουμε σε κάτι. Σύμφωνα με το σημερινό νομοσχέδιο, από το 2019 θα περικοπούν οι κύριες συντάξεις; Συμφωνείτε; Θα περικοπεί η προσωπική διαφορά στις επικουρικές; Συμφωνείτε; Θα αυξηθούν και άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών; Συμφωνείτε;

Θα περικοπεί κατά 35% το αφορολόγητο όριο από το 2020; Συμφωνούμε; Θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, και αναμένεται να υπάρξει και αύξηση κιόλας για τις λαϊκές συνοικίες και τα χαμηλά εισοδήματα; Συμφωνείτε; Θα διατηρηθούν, επίσης, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τουλάχιστον για μια πενταετία. Συμφωνείτε;

Στην ουσία δηλαδή φέρνετε απώλειες ενός μισθού και τριών συντάξεων. Από 1/1/2019 κάθε συνταξιούχος θα χάσει από μία έως τρεις συντάξεις και κάθε χαμηλόμισθος από ένα μηνιάτικο. Συμφωνείτε σε αυτό;

Την ίδια ώρα εκχωρείτε αμετάκλητα και άνευ όρων στον ESM τη δημόσια περιουσία, γιατί μόνον εσείς δεχτήκατε το Υπερταμείο, με συνέπεια να δεσμεύσετε τη δημόσια περιουσία της χώρας για διάρκεια ενός αιώνα.

Σήμερα, λοιπόν, ολοκληρώνεται και το τυπικό μέρος της δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Το Υπερταμείο καθίσταται εγγυητής και αναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμής. Μπαίνει η δημόσια περιουσία υποθήκη και ενεχυριάζεται μέχρι του ποσού των 25 δισεκατομμυρίων. Συμφωνούμε; Bέβαια, ο σύγχρονος Μάγος του Οζ, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, είπε ότι δεν είναι υποθήκη, αλλά εγγύηση.

Κύριε Τσακαλώτο –δεν είναι εδώ, αλλά θα του τα πείτε φαντάζομαι οι αρμόδιοι- μπορεί να παριστάνετε τον μάγο και να γνωρίζετε καλά αγγλικά, αλλά με τα ελληνικά σας σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Επειδή μας κατηγορήσατε ότι είμαστε αλλού, πρέπει να σας πω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας, της χώρας μας, είναι ότι βρίσκεστε εσείς εδώ, με την αλαζονεία σας, την οίηση της εξουσίας και την αδιαφορία για τα αποτελέσματα των πολιτικών σας, αλλά –πιστέψτε με- όχι για πολύ ακόμα ευτυχώς.

Ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ευχαριστούμε, κυρία Αντωνίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιούνιος, 2018, 8:16 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr