Ο Γ.ΔΑΚΗΣ με εισήγηση του ζητά απόφαση του Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας που να εκφράζει την αντίθεση του για την αμφιλεγόμενη ονομασία των ΣΚΟΠΙΩΝ

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ζήτημα και την ονομασία του γειτονικού Κράτους.

Οι Δυτικομακεδόνες υπήρξαμε πάντοτε, όπως και σήμερα στην απαρχή της σύγχρονης Ελλάδας, υποστηρικτές των ανοικτών οριζόντων, της αλληλεγγύης, της καλής γειτονίας και της διεύρυνσης της συνεργασίας με τους όμορους λαούς.

Η επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες μας του Κράτους των Σκοπίων αποτελεί για εμάς πρωταρχικής σημασίας στόχο για την εμπέδωση των αξιών μας και της σταθερότητας των Δυτικών Βαλκανίων.

Αυτό επιβάλλεται να γίνει με όρους αλληλοσεβασμού και συμφωνιών που δεν θα δημιουργούν εστίες προβλημάτων στο μέλλον.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τις δύο Κυβερνήσεις δεν εξυπηρετεί τους παραπάνω όρους, γι’ αυτό μας βρίσκει αντίθετους.

Κορωνίδα της αντίθεσής μας είναι η εκχώρηση προς τους γείτονές μας του ονόματος της Μακεδονίας, καθώς και της Μακεδονικής Εθνότητας και Γλώσσας.

Διαφωνούμε με την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων στις Πρέσπες, ώστε να μην καταγραφεί στο μέλλον η Δυτική Μακεδονία με αρνητικό πρόσημο στην ιστορία του Ελληνικού Γένους.

Προτείνω την έκδοση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας που θα περιλαμβάνει τα προαναφερθέντα.

Γεώργιος Κ. Δακής

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Ιούνιος, 2018, 12:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr