Ερώτηση σχετικά με τις μισθώσεις στέγασης δημοσίων υπηρεσιών στην Καστοριά

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τις μισθώσεις στέγασης δημοσίων υπηρεσιών στην Καστοριά»   

Στην Καστοριά αντιπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συχνότατα δηλώνουν δημοσίως πως οι κρατικές Υπηρεσίες οι οποίες εδρεύουν στην πόλη θα μετακινηθούν από τα ιδιωτικά κτήρια στα οποία στεγάζονται σε κρατικά κτίρια, προς εξοικονόμηση χρημάτων.
Με την πάροδο του χρόνου βεβαίως, καθίσταται εμφανής τοις πάσι ο ανακόλουθος, ανυπόστατος και υποκριτικός χαρακτήρας των δηλώσεων και κυβερνητικών αυτών εξαγγελιών. 
Για παράδειγμα, πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αποφασίσθηκε η παράταση της μισθωτικής σύμβασης με ιδιώτη για την στέγαση του (πρώην) Κέντρου Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Καστοριάς πλέον Κέντρου Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Καστοριάς. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα μπορούσε πολύ άνετα να στεγαστεί στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς και να ελαφρύνει τον προϋπολογισμό του αρμόδιου κρατικού φορέα.
 Παρόμοια περίπτωση καταγράφηκε και για την στέγαση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) στην Καστοριά. Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, νέος δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για τη μίσθωση κτηρίου στο οποίο θα στεγασθεί ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και το φαρμακείο του. Και αυτή η Υπηρεσία θα μπορούσε να στεγασθεί είτε σε υφιστάμενο κτηριακό χώρο της Αντιπεριφέρειας είτε σε κάποιο από τα τόσα άλλα άδεια δημόσια κτίρια της περιοχής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

Για ποιόν λόγο δεν επιδιώκεται η στέγαση των δημοσίων Υπηρεσιών της Καστοριάς σε δημόσια κτήρια προκειμένου να μειωθεί η σχετική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου;
Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να αποφεύγετε με την ανεύθυνη και προκλητική στάση σας, το καθήκον το οποίο υπέχετε για ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εσείς οι «δημοκράτες» Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων;
Να μου κατατεθεί κατάλογος στον οποίο να εμφαίνονται: α) ο ακριβής αριθμός και η ταυτότητα των δημοσίων Υπηρεσιών οι οποίες στεγάζονται σε ιδιωτικά κτήρια, β) το οικονομικό κόστος των σχετικών μισθωτικών συμβάσεων και της μισθοδοσίας των σε αυτά υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, γ) ο αριθμός των κτηρίων ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία παραμένουν κενά και σε αχρησία στην πόλη της Καστοριάς, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως ο ελληνικός λαός για την εν λόγω αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου.

Αθήνα, 22/06/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Κιλκίς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΗΓΗ : http://www.xryshaygh.com/
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Ιούνιος, 2018, 8:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr