ΚΕΔΕ: Να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της επικύρωσης ή μη του περιεχομένου της συμφωνίας με το Κράτος των Σκοπίων ζητέι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με τον Γιώργο Πατούλη να υποστηρίζει πως «είναι ιστορική ευθύνη όλων μας να αντιδράσουμε, αναγκαία η υλοποίηση δημοψηφίσματος».
«Δεν μπορεί να λαμβάνεται καμία δεσμευτική απόφαση, χωρίς η απόφαση αυτή να διαθέτει την έγκριση και αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
«Καμία κυβέρνηση, από κανένα κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που μπορεί να διαθέτει πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να δεσμεύσει την Πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές με αποφάσεις της, που δημιουργούν τετελεσμένα, που δύσκολα ανατρέπονται στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να επικαλεστεί την πλειοψηφία που διαθέτει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά ποτέ τα τέσσερα χρόνια, για να πάρει μια απόφαση, με την οποία αφενός φαίνεται ότι διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Αφετέρου, η απόφαση αυτή θα μας δεσμεύει για τις επόμενες δεκαετίες».
Οι 4 λόγοι που καθιστούν αναγκαία τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τον κ. Πατούλη:
«Με βάση το σκεπτικό της απόφασης που κατατέθηκε υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που επιβάλουν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος:
Πρώτον, σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Πατρίδα μας πολύ πρόσφατα, για κρίσιμης σημασίας ζητήματα οι αποφάσεις ελήφθησαν και λαμβάνονται με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μέσω των οποίων οι λαοί εξέφρασαν άμεσα, αβίαστα και με δημοκρατικό τρόπο, τη βούλησή τους.
Δεύτερον, η αποδοχή του περιεχομένου και των όρων της συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση με την Κυβέρνηση του γειτονικού Κράτους των Σκοπίων, δημιουργεί τετελεσμένα σε ένα κρίσιμης σημασίας εθνικό θέμα.
Τρίτον, διαπιστώνουμε ότι με τη συμφωνία αυτή διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και υπάρχει ορατός κίνδυνος αν ισχύσει, να προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις και να οδηγήσει τελικά σε διχασμό τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.
Τέταρτον, ως ΚΕΔΕ διαφωνούμε με το περιεχόμενό της, θεωρούμε αυτονόητο για λόγους δημοκρατικής αρχής, ότι η συμφωνία αυτή για να αποκτήσει δημοκρατική νομιμοποίηση, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιούνιος, 2018, 10:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr