» ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ » ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Στον δήμο Αμαρουσίου η διαδικασία μετά από την προτροπή του υπουργείου εσωτερικών έγινε κάπως καλύτερα. Δείτε στο τέλος της προκήρυξης του Δήμου συγκεκριμένες διαδικασίες που ζητούν από τον δήμο για καλύτερο έλεγχο της όλης διαδικασίας. Εμείς εδώ τίποτα….Πριν λίγο από τον δήμο ανακοινώθηκε ( Δ.ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ)  πως προτάσεις θα κάνουν για το πρόσωπο που θα προσληφθεί οι δημοτικές παρατάξεις.


Προκήρυξη για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

O Δήμαρχος Αμαρουσίου

Αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 77 του Ν. 3852/10.

Προκηρύσσει τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Στους Δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέγεται ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Η επιλογή γίνεται με απόφαση που λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με  πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης έχει ως αποστολή την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση του Δημάρχου και άλλων αιρετών οργάνων του δήμου από την ασφυκτική και, συχνά, παραλυτική, συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.

Μέσω του Δημοτικού Συμπαραστάτη θα αποτρέπονται πρόσθετες διοικητικές διαδικασίες, προσφυγές στην εποπτεία, σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη δικαιοσύνη, επειδή πολλά προβλήματα κακοδιοίκησης θα επιλύονται στο πλαίσιο του ίδιου του δήμου, με αποτέλεσμα και την αποσυμφόρηση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και την εξοικονόμηση διαδικασιών, πόρων, χρόνου και χρήματος.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.

Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/10. Προς τούτο πρέπει να προσκομισθεί υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986.

Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση, που κατατίθεται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, την 28η Φεβρουαρίου 2011.

Για την καλύτερη, όμως, διεκπεραίωση της διαδικασίας και ενημέρωση των μελών του Σώματος, οι δηλώσεις συνοδευμένες από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, μπορούν να κατατίθενται και στη Γραμματεία του Γραφείου Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 έως και την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011,(ώρες 09:00 – 14:00), στον 1ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος (Δ/νση: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα).

Ο Δήμαρχος,

Γεώργιος Πατούλης


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Φεβρουάριος, 2011, 12:06 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr