Παρουσία Ανέστη Αγγελή τα εγκαίνια του Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών

Την Κυριακή 08 Ιουλίου 2018, στο Αρχοντικό «Μπασάρα», στο ιστορικό κέντρο της πόλης «Ντολτσό», ξεκίνησε το Θερινό Πανεπιστήμιο Βυζαντινών Σπουδών με θέμα «Οι απολαύσεις στο Βυζάντιο» και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», που διοργανώθηκαν από τη Βυζαντινή Οικουμένη και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Νοτιοανατολικών Σπουδών της Σχολής Ανώτατων Σπουδών του Παρισιού, την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και άλλους τοπικούς φορείς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, κατά το χαιρετισμό του τόνισε, πως αποτελεί ευτυχή συγκυρία, το γεγονός ότι, η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Αρχοντικού, συνέπεσε με τις δύο μεγάλες αυτές δράσεις πολιτισμού. Αναφερόμενος επίσης στο ιστορικό του κτιρίου, επισήμανε πως ολοκληρώθηκε μία μεγάλη προσπάθεια του Δήμου της οποίας η μελέτη ξεκίνησε από το 1999, ενώ δημοπρατήθηκε το 2013 και περατώθηκε το 2018.

Επιπλέον, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες του Θερινού Πανεπιστημίου στο οποίο μετέχουν 42 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες βυζαντινής ιστορίας και αρχαιολογίας από όλο τον κόσμο και της ενδιαφέρουσας Έκθεσης φωτογραφίας, τόνισε το Βυζαντινό χαρακτήρα της πόλης και την Οικουμενικότητα του Βυζαντίου και ευχήθηκε να αποτελέσει στο μέλλον η Καστοριά την έδρα του Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Ιούλιος, 2018, 5:47 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr