Καταγγελία σοβαρή από την Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού » Στο Άργος Ορεστικό δεχτήκαμε δωρεά φίλτρων, από μεγάλη επιχείρηση της περιοχής προς τον Δήμο με την αιτιολογία πως μας προστατεύουν από μια ουσία ( -προϊόν βιομηχανικής επεξεργασίας- )

Πολλαπλά ερωτηματικά και ανησυχία στο Άργος Ορεστικό από την αποκαλυπτική ανακοίνωση της »ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» για την ποιότητα του νερού στο Άργος Ορεστικό όταν εντοπίστηκε ανάλογη ουσία

Η Ανακοίνωση :

Στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού, απευθύναμε ερώτημα προς τη διοίκηση, με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν στην καταλληλότητα του πόσιμου νερού στην περιοχή του Δισπηλιού.

Ήταν η τρίτη φορά που θέταμε σχετική ερώτηση καθώς, πριν δύο χρόνια κατά την ολοκλήρωση έργου υδροδότησης της κοινότητας Αμπελοκήπων, περιήλθε σε γνώση μας παραλαβή από τον Δήμο «δεξαμενών», για τις οποίες η διοίκηση δήλωνε άγνοια και οι οποίες εκ των υστέρων μας γνωστοποιήθηκε πως ήταν φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Λίγους μήνες μετά, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο απόφαση αποδοχής δωρεάς των συγκεκριμένο φίλτρων, από μεγάλη επιχείρηση της περιοχής προς τον Δήμο.

Τότε απευθύναμε εκ νέου σχετική ερώτηση και λάβαμε την απάντηση πώς τα συγκεκριμένα φίλτρα ήταν απαραίτητα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού, λόγω ανίχνευσης μιας ουσίας -προϊόν βιομηχανικής επεξεργασίας- την οποία τα συγκεκριμένα φίλτρα μπορούν να δεσμεύσουν.

Ρωτήσαμε λοιπόν, κατά πόσο το νερό στην περιοχή εξακολουθεί να είναι ασφαλές και εάν η επιβάρυνση του με τη συγκεκριμένη ουσία θέτει ερωτήματα για την ασφάλεια της χρήσης του νερού σε γεωργική χρήση το οποίο προέρχεται από γεωτρήσεις, όπου προφανώς δεν μεσολαβούν τα φίλτρα.

Οι απαντήσεις που λάβαμε, πάντα διαβεβαίωναν πώς τίποτα δεν πρέπει να μας ανησυχεί και μάλιστα πως τα πρόσφατα δημοσιεύματα αφορούσαν παλαιότερη υπόθεση που δεν συνδέεται με εκείνη της γεώτρησης στο Δήμο μας.

Δεν έχουμε στη διάθεση μας άλλα στοιχεία πέραν των διαβεβαιώσεων από τα πλέον επίσημα χείλη, πώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Τα ίδια βέβαια έλεγε και η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ-Καστοριάς προ δεκαπενθημέρου και τώρα σπεύδει να προειδοποιήσει για την ακαταλληλότητα του νερού.

Σε κάθε περίπτωση, αδιαπραγμάτευτη και πάγια θέση μας αποτελεί πώς το νερό και συνολικότερα το περιβάλλον αποτελούν λαϊκό αγαθό, τα οποία οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να υπερασπιζόμαστε, με αίσθημα ευθύνης, προς τις σημερινές και τις επόμενες γενιές από τις οποίες τα δανειστήκαμε.

Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα είναι έγκλημα που δεν αποκαθίσταται και μέριμνα της πολιτείας και του λαού θα πρέπει να είναι η αποτροπή άλλα κυρίως η με κάθε μέσο ελαχιστοποίηση της δυνατότητας του οποιουδήποτε, από παραλείψεις ή εσκεμμένα να προκαλέσει βλάβη στο περιβάλλον.

Να γίνουν άμεσα εκτεταμένοι έλεγχοι σε επιφανειακά νερά και στις γεωτρήσεις ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής και να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Λαϊκή Συσπείρωση, Δήμου Άργους Ορεστικού

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιούλιος, 2018, 1:58 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Καταγγελία σοβαρή από την Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού » Στο Άργος Ορεστικό δεχτήκαμε δωρεά φίλτρων, από μεγάλη επιχείρηση της περιοχής προς τον Δήμο με την αιτιολογία πως μας προστατεύουν από μια ουσία ( -προϊόν βιομηχανικής επεξεργασίας- )”

 1. Βαγγέλης

  Σύντροφοι ραντεβού στα γουναράδικα με τις αρμόδιες υπηρεσίες χημείο του κράτους

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr