Δωρεάν έλεγχος του αρδευτικού νερού στις Τοπικές Κοινότητες Αμπελοκήπων, Μηλίτσας και Κωσταραζίου του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού μετά τα όσα προέκυψαν με το πόσιμο νερό της Τοπικής Κοινότητας Δισπηλιού- στην οποία δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του, θέλοντας να διασφαλίσει την ποιότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής του, καλεί όλους τους καλλιεργητές των αγροτεμαχίων Αμπελοκήπων, Μηλίτσας και Κωσταραζίου που χρησιμοποιούν αρδευτικό νερό από γεωτρήσεις, βαθιά φρέατα κ.λ.π., να το δηλώσουν στους προέδρους των Τοπικών τους Κοινοτήτων, με πλήρη στοιχεία (θέση, βάθος, παροχή, χρονική περίοδος λειτουργίας κ.λ.π.).

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα διασφαλίσει τον εντελώς δωρεάν έλεγχο της ποιότητας του αρδευτικού νερού των παραπάνω εκμεταλλεύσεων, μέσω του ήδη συνεργαζόμενου πιστοποιημένου εργαστηρίου του Δήμου, με σκοπό αφενός την πλέον επίσημη ενημέρωση για την ποιότητα αυτού και αφετέρου να αντλήσει βάσιμες και χρήσιμες πληροφορίες, από τις παραμέτρους που θα προκύψουν, στην αντιμετώπιση της πιθανής επιμόλυνσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή. Κι αυτό γιατί δυστυχώς τα όρια της λεκάνης απορροής της λίμνης στην ευρύτερη περιοχή και ο αντίστοιχος υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας δεν συμπίπτουν με τα διοικητικά όρια των οικισμών και η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων χρήζει συνολικής μελέτης και παρεμβάσεων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Ιούλιος, 2018, 10:52 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δωρεάν έλεγχος του αρδευτικού νερού στις Τοπικές Κοινότητες Αμπελοκήπων, Μηλίτσας και Κωσταραζίου του Δήμου Άργους Ορεστικού”

 1. ΑνέστηΤΟΣ

  Πρώτος μάγκας ο Πάνος

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr