Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς .Ένας τοπικός φορέας με κορυφαία διεθνή δράση

22:47 – Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς αποτελεί τον επίσημο συνδικαλιστικό φορέα των επιχειρηματιών γουνοποιών στην Καστοριά. Ιδρύθηκε το 1915 και διατηρεί σταθερά την έδρα του στην πόλη, με 362 εγγεγραμμένα μέλη – γουνοποιούς, απασχολώντας 4 υπαλλήλους.Σκοπός του Συνδέσμου είναι να διατηρούνται ζωντανά αλλά και να προωθούνται τα κοινά οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά συμφέροντα των μελών του, καθώς εξυπηρετείται το κοινωνικό σύνολο, μέσα από πνεύμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των μελών του.

Από το 1976, κάθε άνοιξη ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς διοργανώνει την ετήσια Διεθνή Έκθεση Γούνας, πάντα μέσα στην πόλη. Λόγω της διεθνούς ακτινοβολίας και του παγκόσμιου ενδιαφέροντός της, η Έκθεση θεωρείται επάξια το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός όχι μόνο στη Δυτική Μακεδονία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Ελληνική Γούνα στη Διεθνή Αγορά
Μια ενδιαφέρουσα διαδρομή, μια ξεχωριστή κυριαρχία

Με το 98% από τη συνολική ελληνική παραγωγή γουναρικών να εξάγεται, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία αποτελούν τις παραδοσιακές αγορές των προϊόντων της Ελληνικής Γουνοποιίας, ενώ μέχρι τα μέλη της δεκαετίας του ’80 συγκέντρωναν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής της.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80, η παραγωγική δραστηριότητα μειώνεται στο μηδέν, λόγω της οικονομικής ύφεσης, της αλλαγής στα καταναλωτικά πρότυπα και της οικολογικής εκστρατείας, ενώ η κατανάλωση περνά έντονη κρίση.

Το εξαγωγικό σκηνικό αλλάζει τη δεκαετία του ’90, όπου η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία αποτελούν τους σημαντικότερους πελάτες των γουνοποιητικών επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Ενώ το 1997 ο κλάδος εισφέρει στην περιοχή εισόδημα που ξεπερνά τα 84 δις δραχμές, συμμετέχοντας με ποσοστό 10,24 % στο ΑΕΠ της περιφέρειας, 8 χρόνια μετά (Ιανουάριος – Νοέμβριος 2005 ) οι εξαγωγές σε γουνοδέρματα εξασφαλίζουν εισόδημα 218.453.226 € με ενδιαφέρον από 43 χώρες και πώληση πάνω από 1.188.000 τεμάχια.

Γιατί σήμερα η γούνα είναι δυναμικά στο προσκήνιο:

  • Παρατηρείται άνοιγμα σε νέες, παρθένες αγορές κυρίως σε Ανατολικές Χώρες.
  • Η γούνα έχει επιστρέψει στη μόδα θριαμβευτικά, είναι προσιτή και υιοθετείται από διαφορετικά στιλ συστήνοντας ένα ανεπιφύλακτο must σε κάθε γκαρνταρόμπα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Απρίλιος, 2010, 7:47 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΓΟΥΝΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr