Αδιαφορία για τα χόρτα τα οικόπεδα και τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες. Για μια ακόμη χρονιά η κ. Μαλαματή Αντωνίου νομίζει πως το σοβαρό αυτό θέμα θα λυθεί με ανακοίνωση –

Δ.Τ – Ενόψει της θερινής περιόδου και λόγω της μεγάλης ανάπτυξης των χόρτων εφιστούμε την προσοχή των κυρίων, νομέων ή επικαρπωτών οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών, για την υποχρέωσή τους να διατηρούν αυτούς τους χώρους καθαρούς από διάφορα αντικείμενα (σκουπίδια, χόρτα, κ.ά.) που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς. Η υποχρέωση προκύπτει από τις παρακάτω διατάξεις:

Το άρθρο 24 του Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Καστοριάς.

Την υπ’αριθμ. 4/2012/ΦΕΚ 1346/Β/25.4.2012 Πυροσβεστική Διάταξη.

Οι παραπάνω διατάξεις προβλέπουν σημαντικές, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, σε περίπτωση παράλειψης εκπλήρωσης της παραπάνω υποχρέωσης.

Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη τόσο για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς όσο και για λόγους δημόσιας υγιεινής και αισθητικής.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείστε, εάν είστε ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής οικοπέδου που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και ως 100 μέτρων από τα όρια αυτού, να προβείτε στον έγκαιρο και τακτικό καθαρισμό αυτού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Μαλαματή Αντωνίου

Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιούλιος, 2018, 9:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr