Σειρά επαφών με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ελληνικής γουνοποιίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης.

Ειδικότερα ο κ. Κοσμίδης συνοδευόμενος από τον Ταμία της Ε.Ο.Γ. Χρήστο Κουφογιάννη μετέβησαν στην Αθήνα (25-26 Ιουλίου) και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο, όπου και του ανέπτυξαν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας και ταυτόχρονα του παρουσίασαν τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η απαγόρευση του εμπορίου της γούνας στην Ινδία. Ο αν. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κοσμίδη ότι θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων γουνοποιών σε ό,τι και εάν χρειαστούν.

Αμέσως μετά οι κύριοι Κοσμίδης και Κουφογιάννης πραγματοποιήσαν επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου κατά τη συνάντησή τους με τους αρμοδίους, τους ανέπτυξαν τα προαναφερόμενα θέματα.

«Οι θέσεις μας είναι κοινές με όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της International Fur Federation και της Fur Europe. Η απαγόρευση του εμπορίου γούνας στην Ινδία, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα έχει αντίκτυπο στον παγκόσμιο χάρτης της γουνοποιίας. Εμείς ως Ε.Ο.Γ., εκπροσωπώντας τον κάθε συνάδελφο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα προβούμε σε όλες τις δυνατές ενέργειες προκειμένου να αντικρούσουμε τα χτυπήματα που πάει να δεχθεί ο κλάδος», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή Εξωτερικού Εμπορίου, προκειμένου να παρουσιαστούν και στον ίδιο οι θέσεις της Ε.Ο.Γ. και μέσω εκείνου να μεταφερθούν άμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιούλιος, 2018, 10:21 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr